fbpx

Förlust – trots nye forwardens jättematch

Foto: Max Wiik

BC Luleå förlorade mot den finska mästaren Karhu Kauhajoki med 70-83.
Ett steg framåt – och en fantastisk offensiv uppvisning av forwarden Daniel Alexander.
”Delar av det var frustrerande men jag tycker också att det var väldigt bra”, säger han.

På förhand var matchen mot Karhu Kauhajoki försäsongens tuffaste nöt att knäcka.

Och det visade sig direkt under inledningen när lagen möttes i Hotell Östersund Cup.

Den finska mästaren kom ut stenhårt och kopplade en tidig ledning med 29-16 efter tio spelade minuter.

”Jag tycker att den här och gårdagens match har varit bra möjligheter att se var vi är, vad vi måste bygga vidare på, vad vi gör individuellt och lösa upp en del knutar innan säsongen börjar. Vi börjar vänja oss att spela tillsammans”, säger Daniel Alexander.

Men BC Luleå gav inte upp. Under den andra perioden började forwarden Daniel Alexander att komma igång på allvar offensivt.

Han, tillsammans med sina amerikanska landsmän Tavarius Shine och Corban Collins, såg till att Luleålaget kapat Karhu Kauhajokis ledning till 34-39 med någon minut till halvtid.

Men under den andra halvleken la den finska mästaren i en högre växel och drog ifrån igen.

BC Luleå hade stora problem från straffkastlinjen när man missade hela 10 av 20 skott därifrån. Det gjorde att lagets flera ryck aldrig riktigt tog det ikapp eller förbi.

Slutligen föll BC Luleå med 70-83 mot Karhu Kauhajoki i veckans sista träningsmatch.

”Tråkigt att vi förlorade i dag. Men samtidigt vill vi hellre göra det nu än istället under grundserien när vi är på väg mot vårt ultimata mål. Delar av det var frustrerande men jag tycker också att det var väldigt bra”, säger Alexander.

Vad tycker du att ni måste göra bättre?
”Vi måste bli bättre på att lita på varandra i försvar, lära oss våra försvarsregler och att man känner om jag hjälper någonstans så kommer någon att ha min rygg. Det kommer genom att spela mer tillsammans och att våga sträcka ut handen till varandra”.

Han fortsätter:

”Vi visade i dag och i går att när vi springer mycket så händer många bra saker. Det är den typen av lag som vi är”.

Just Daniel Alexander visade upp hela sin arsenal offensivt i matchen mot Karhu Kauhajoki. Han stoppade i 27 poäng, tog 13 returer och sköt makalösa 78,6 procent från golvet.

”Jag skojade med vår assisterande coach (Håkan Larsson) om att när man skjuter så högprocentigt borde man vara mer aggressiv. Jag tar det som att jag måste steppa fram, fortsätta att leta mitt skott och då kommer spelet att öppna upp sig för mina medspelare också”.

Poänggörare, BC Luleå: Daniel Alexander 27, Corban Collins 16, Tavarius Shine 15, Thomas Massamba 5, Daniel Hansson 5, Denzel Andersson 2.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77