fbpx

Första bortamatchen för LF Basket

Kearney, T - avlossar bössan

Lagkapten Kearney avlossar bössan från trepoängslinjen, något som mer och mer utvecklas till ett signum för honom. Från att tidigare framförallt ha varit en defensivspecialist med enorm energi har nu Tim Kearney utvecklats till ett riktigt stort offensivt hot.

Foto: Mattias Pettersson, LF Basket

Första bortamatchen för LF Basket och den första riktiga prövningen för luleålaget. Uppsala är ett på förhand favorittippat lag med en riktigt stark spelartrupp. Med namn som Rickard Eriksson, Anton Gaddefors, Thomas Jackson, Johan Jeansson, Odin Lindell, Oluoma Nnamaka, Axel Nordström och Liam Rush förstår man att det är svårt att påtala vilken startfemma som är aktuell, alla är mycket potentiella starters för Uppsala. Erfarenhet och spelrutin är på en mycket hög nivå och kommer att vara avgörande i många matcher för laget i Basketligan. Uppsala slaktade Jämtland Basket på hemmaplan i fredags och vann med 111-63.

LF tog sin andra seger mot Solna på torsdagskvällen med 103-79. Men det är nu som allvaret börjar, att visa var laget står på bortaplan och mot ett betydligt tuffare motstånd. Jaraun Burrows visade på fin statistik senast med 24 poäng, 9 returer och 7 assists. Alex Wesby har alltid en hög kapacitet och kan gå in och göra poäng när laget behöver det. Grekiske publikfavoriten Alexandros Sigounas spelar med energi och styrka vilket peppar laget och Haukur Pálsson har fortfarande mycket mer att ge i offensiven.

LF Basket spelar med hög intensitet i försvaret där alla i laget är delaktiga och ger allt. Spelarna visar vilja och mod i försvarsspelet och med det kommer anfallet att förbättras hela tiden. Det är nu första riktiga prövningen för laget kommer och vi ser alla fram emot en spännande match nere i Uppsala.

Peter Öqvist om matchen:

”-Det blir en tuff match och som kommer att visa var vi står. Mycket avgörande kommer vårat försvarsspel att vara. Kan vi hålla ner deras procent på skyttet lite grann, kan vi vinna returtagningen och kontrollera deras pick och rull-spel så ska vi kunna ha en chans.

-De har många starka spelare. så det är inte någon eller några som vi bör få kontroll på utan det är som jag säger att det gäller att få koll på returer och deras taktiska spel samt att vi kan störa deras skyttar, få ner deras trepoängsskytte några procent.

-Uppsala är ett mycket potent lag och det blir nu en riktig utmaning för oss att ta oss an dem på deras hemmaplan. Vi åker ner med 10 spelare, Markus Grahn och Andreas von Uthmann stannar hemma och Samir Ali är fortfarande borta från matchspel på grund av sin sjukdom.”

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77