fbpx

Första perioden blev BC Luleås stora fall

Den första perioden blev BC Luleås fall mot Nässjö Basket.
Till slut förlorade Luleålaget med 81-85 på bortaplan.
”De kom ut väldigt aggressiva och då måste vi vara aggressiva tillbaka”, säger lagkaptenen Tim Kearney.

Corban Collins sköt i en trepoängare efter bara några sekunders spel. Det var det bästa som hände för BC Luleå under den första perioden.

För sedan var det Nässjö Basket för hela slanten under tio minuter.

Hemmalaget kom till bra lägen offensivt, kontrollerade returtagningen och – framför allt – satte skotten som det fick. Det gjorde att Nässjö ledde med 29-19 efter den första perioden.

”De kom ut väldigt aggressiva och då måste vi vara aggressiva tillbaka. Det tyckte jag att vi var i den andra perioden. Men det räckte inte – vi måste vara det från början också”, säger BC Luleås lagkapten Tim Kearney.

BC Luleå kom ikapp och till och med förbi. Under den andra halvleken vaknade Corban Collins och även Anton Kobylak-Berglund till liv och började bomba i skott utifrån.

Det gjorde matchen jämn ända in i de absoluta slutsekunderna. Men när det skulle avgöras var det Nässjö Basket som lyckades behålla kylan bäst.

Hemmalaget vann slutligen med siffrorna 85-81 mot BC Luleå.

”Det var jämnt och de satte några tuffa skott i slutet. Vi kom ut lite fel i början av matchen och fick inte riktigt igång spelet. Sen gjorde vi en jättebra comeback och det var jämnt hela vägen. Det är väl den där första perioden som vi hade velat göra lite bättre”, säger Kearney.

Centern Brice Massamba saknades på grund av hjärnskakning. Och Daniel Alexanders säsong är som bekant över efter en svår knäskada.

Dessutom foulade både Tavarius Shine och Robert Gilchrist ut sig mot Nässjö vilket gjorde avslutningen ännu tuffare.

”Det är klart att det påverkar. Vi behöver ha dem på planen och vi behöver dem aggressiva”, säger han.

Redan på måndag är det dags för match igen för BC Luleå. Då tar man emot tabelljumbon Uppsala Basket i Luleå Energi Arena.

”Nässjö borta är en tuff match. De spelade bra och har slagit Norrköping här hemma också. Nu får vi analysera det här och sedan måste vi gå vidare och ta oss an nästa match”.

Matchfakta

Nässjö–Luleå 85–81
(29–19, 12–21, 23–25, 21–16)

Poänggörare, BC Luleå: Corban Collins 25, Tim Kearney 12, Thomas Massamba 11, Anton Kobylak-Berglund 9, Daniel Hansson 8, Robert Gilchrist 8, Denzel Andersson 6, Tavarius Shine 2.

Poänggörare, Nässjö: Basket Marquis Jackson 20, Franklin Williams 15, Felix Terins 11, Tomas Fernandez 11, Alexander Gorski 10, Dartaye Ruffin 10, Abdou Medjedoub 5, Facundo Zarate 2, Lukas Bergäng.

Klicka här för att se fullständig statistik.

MatchNässjö BasketTim Kearney

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77