Försvaret i fokus inför Norrlandsderbyt

Foto: Johan Sandström

BC Luleås offensiv ledde till en skön bortaseger mot Uppsala Basket.
Nu vill Luleålaget vässa försvarsspelet till Norrlandsderbyt mot Umeå BSKT.
”Det är en tuff uppgift för försvaret”, säger tränaren Peter Öqvist.

När BC Luleå besegrade Uppsala Basket på bortaplan förra veckan var det tack vare offensiven. Spelarna hjälpte varandra till bra avslut och sköt högprocentigt från trepoängslinjen.

Men när Umeå BSKT kommer på besök till Luleå Energi Arena under tisdagen är det defensiven som står i fokus.

”Jag tänker att Umeå såg bra ut mot Borås senast och gjorde en riktigt bra fight. Vi behöver göra en bra match defensivt till att börja med. Det går helt i linje med det faktum att vi kände att vi släppte in lite mycket poäng mot Uppsala. Det är något som vi verkligen vill bättra på”, säger tränaren Peter Öqvist.

Han fortsätter:

”Det är en ganska tuff uppgift eftersom Umeå har en bra balans. De har guards som kan producera och skapa och storlek under korgen. Det är en tuff uppgift för försvaret”.

I Umeå BSKT finns flera hot att hålla koll på. Öqvist ser det som ett välbalanserat lag där centern André Nilsson och den poänggörande guarden Arik Smith är två spelare som måste kontrolleras.

”Mot Umeå hur vi kan hantera André Nilssons spel nära korgen, hur vi kan sänka procenten på Arik Smiths avslut och hur vi kan göra det här utan att släppa deras skytte fritt. Det är den balansen och de grejerna som vi kommer behöva göra riktigt bra”, säger Öqvist.

BC Luleå-guarden Brandon Rozzell fick en smäll i ansiktet i bortasegern över Uppsala. Det visade sig vara en bruten näsa vilket innebär att Rozzell kommer att spela med en skyddande ansiktsmask den närmaste tiden.

”Han kommer att spela. Sen är sådana där skador luriga. Det kan vara en tuff resa för honom och alla i gänget är redo att ta ett kliv fram”.

Uppkast är som vanligt klockan 19:04. För er som inte kan vara på plats går det att följa matchen via webb-tv på SBLplay.se.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77