fbpx

Försvaret i fokus mot Jämtland Basket

I kväll, tisdag, ställs BC Luleå mot Jämtland Basket på bortaplan.
Då är försvarsspelet i fokus mot ett offensivt Östersundslag.
”Det är två ganska kvicka gäng med vasst skytte utifrån”, säger tränaren Peter Öqvist.

I fredags förlorade BC Luleå snöpligt mot Umeå BSKT hemma i Luleå Energi Arena.

En kollaps i fjärde perioden och sedan sista sekunden-avgörande från motståndarens DeAndre Mathieu fällde avgörandet. Och det är framför allt försvarsspelet som tränaren Peter Öqvist vill förbättra efter den förlusten.

”Det är bara försvaret. Det är inget annat. Mycket ett mot ett-försvaret i andra halvlek. I övrigt offensivt når vi de målen som vi vill. Vi skjuter över de procentsatser som vi vill nå både på tvåor och treor och vi ser bra ut i många aspekter. Det är försvar och returtagning som faller i andra halvlek”, säger Peter Öqvist.

I kväll väntar hårdsatsande Jämtland Basket i Östersunds Sporthall. Ett lag som med sina 93 poäng per match snittar näst flest i hel SBL.

Med anledning av det kommer mycket att handla om försvarsspelet för BC Luleå i afton. Inte minst hur man försvarar Jämtlands trepoängsskytte och snabba uppspel

”Vi kan nog förvänta oss en relativt liknande matchbild som när vi mötts tidigare. Det är två ganska kvicka gäng med vasst skytte utifrån. Försvar mot snabba uppspel och att hantera motståndarnas skytte är jätteviktiga faktorer. Returtagningen och huruvida man klarar av att skära ned på motståndarnas andra chanser kommer också att bli avgörande”, säger Öqvist.

I går kväll offentliggjorde Jämtland Basket värvningen av en ersättare till skadade Evariste Shonganya. Han heter Andrew Smith, är en 206 centimeter lång lett-amerikan som har sin styrka i spelet ovanför ringen.

Det är i skrivande stund oklart om han hinner bli spelklar till tisdagens match. Men BC Luleås tränarstab utgår ifrån att han spelar.

”Jag har lite koll på honom sedan tidigare och har kollat på honom genom åren. En fysisk, atletisk fyr-femma. Han är snabb och har ett spel ovanför ringen”, säger han.

Uppkast är i vanlig ordning klockan 19:04. Klicka här för att se matchen via webb-tv på SBLplay.se

Inför matchJämtland BasketPeter Öqvist

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77