Försvarsfokus mot offensiva Jämtland Basket

I kväll ställs BC Luleå mot Jämtland Basket på bortaplan.
Inför matchen har fokus legat på försvarsspelet.
”Det blir en tuff utmaning för oss”, säger tränaren Peter Öqvist.

De senaste tre matcherna har resulterat i lika många segrar för BC Luleå.

Först Uppsala Basket borta.

Sedan Istanbul BBSK hemma i Europe Cup.

Och i fredags i Norrlandsderbyt mot Umeå BSKT.

I kväll, måndag, väntar en grannlaga uppgift när BC Luleå ställs mot Jämtland Basket som fått en fin inledning på säsongen 2018/2019.

”Det är en tuff uppgift så klart. Jämtland är erkänt duktigt hemma och kommer från torsk senast. Jämtland är garanterat revanschsuget och vill ta revansch på sig själv. Vi är lite kortare i rotationen med Brice (Massamba) och Denzel (Andersson) borta. Det blir en tuff utmaning för oss”, säger Peter Öqvist.

Precis som BC Luleå har Jämtland vunnit tre och förlorat två matcher under SBL:s första omgångar. Mycket tack vare en sprudlande offensiv där Östersundslaget hittills snittar 92,6 poäng per match.

För Peter Öqvists mannar kommer därför mycket att handla om att sakta ned hemmalaget med en stark defensiv.

”Jag tycker att vi är på väg åt rätt håll. Jag tycker att vi tar steg framåt hela tiden i defensiven. Stora stunder mot Istanbul och långa perioder mot Umeå också gör vi det bra i försvaret. Det kommer att vara en nyckel för oss mot Jämtland. Om vi kan hantera deras anfall, bromsa upp dem och få lite grepp på dem genom vårt försvar så sätter vi oss i en position att vinna matchen”, säger Öqvist.

Vad har BC Luleå fokuserat på under de senaste träningarna?
”Till stor del har vi stannat med fokus på defensiven. Vi har börjat rikta in oss på hur vi ska hantera Jämtlands styrkor offensivt och vilka åtgärder vi behöver göra för att få grepp på dem. Någon liten detalj offensivt för att få ännu lite bättre fart på anfallsspelet också”.

BC Luleå kommer till spel utan Denzel Andersson och Brice Massamba. Båda två tvingas stå över mötet med Jämtland Basket på grund av hjärnskakningar.

Matchen spelas måndagen 15 oktober i Nya Sporthallen, Östersund. Uppkast är som vanligt klockan 19:04.

HÄR SER DU MATCHEN PÅ WEBB-TV

Inför matchJämtland BasketPeter Öqvist

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77