fbpx

Forwarden glänste i övertygande bortaseger

Foto: Johan Sandström

BC Luleå utklassade Uppsala Basket på bortaplan med 90-59.
Då fortsatte Denzel Andersson att ta för sig och leverera offensivt för Luleålaget.
”Det var ett stort steg i rätt riktning om man säger så”, säger han.

Förlust i två av tre matcher under inledningen av SBL. Därför var seger det enda som gällde när BC Luleå gästade Uppsala Basket under fredagen.

Och det skulle faktiskt inte bli något snack om saken.

BC Luleå tog tag i taktpinnen direkt i den första perioden, spelade osjälvisk basket och hittade konstant varandra i öppna lägen.

Efter bara tio spelade minuter ledde Luleålaget med 32-11 – och större skulle ledningen bli.

”Det var jävligt skönt. Det var ett stort steg i rätt riktning om man säger så. Vi flyttade bollen bra och fick mycket enkla poäng. Det gick helt enkelt bra i dag”, säger BC Luleå-forwarden Denzel Andersson.

BC Luleå hade punkterat matchen redan efter den första perioden. Och även om Uppsala Basket spelade upp sig i period två så räckte det inte för att rå på det gästande gänget.

I den andra halvleken fortsatte BC Luleå att ånga på och kunde se till att alla tolv spelare fick bra med speltid.

Slutligen vann Peter Öqvists mannar med övertygande 90-59 efter 18 poäng, fyra returer och två blockar från just Denzel Andersson.

”Det är alltid skönt att få en ’bounce back’-match. Att få visa för andra, och oss själva, på vilken nivå vi kan spela. Nu har vi fått en bild i huvudet av hur enkelt det kan vara att spela BC Luleå-basket. Man behöver inte forcera och göra svåra saker. Det är det enkla som alltid funkar bäst för oss”, säger Andersson.

Vad tycker du om din egen insats?
”Det var kul med basket i dag. Jag fick många öppna skott och bra passningar från mina lagkamrater så att jag kunde göra enkla poäng. Det var inte jag som skapade – det var mina lagkamrater”.

Denzel Andersson har fått en klart större roll i det offensiva spelet under inledningen av 2018/2019.

Något som han förvaltat på bästa sätt. Det visade han inte minst under fredagens bortaseger mot Uppsala Basket.

”Jo, det känner jag att jag gör. Jag känner förtroendet från coacherna och mina lagkamrater att ta fler skott. Det har gått bra hittills faktiskt”.

Poänggörare, BC Luleå: Daniel Alexander 19, Denzel Andersson 18, Corban Collins 10, Tavarius Shine 9, Robert Gilchrist 8, Tim Kearney 7, Thomas Massamba 5, Anton Kobylak-Berglund 5, Ville Larsson 4, Brice Massamba 3, Karl Persson 2.

Poänggörare, Uppsala Basket: Nathan Dawit 16, Eric Katenda 16, Axel Nordström 15, Xavier Cannefax 6, Davy Baltus 4, Nemanja Jovanovic 2.

Denzel AnderssonMatchUppsala Basket

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77