fbpx

Forwarden lämnar BC Luleå – efter tre säsonger

Foto: Max Wiik

Tre säsonger, två finaler och ett SM-guld blev Anton Saks facit i BC Luleå.
Nu lämnar 28-åringen klubben och flyttar hem till Norrköping.
”Det har varit en ära att få spela för en så proffsig klubb” , säger Anton Saks.

Anton Saks kom till Luleå säsongen 2015/2016 i samband med att han skulle börja studera vid Luleå Tekniska Universitet.

Saks hade brottats med skadeproblem säsongerna innan och det var oklart hur bra han kunde prestera på basketplanen.

Men han visade sig bli en riktig guldklimp för BC Luleå. Den 200 centimeter långe forwarden spelade totalt tre säsonger med klubben, spelade två raka SM-finaler och vann ett guld.

Nu står det dock klart att Saks tid som BC Luleå-spelare är över.

”Överlag är jag glad att jag kom hit och har gjort tre säsonger. Jag tycker att det har gått åt rätt håll. Vi kan vara stolta över den resan som vi har gjort allihopa. Sen slutade det inte som vi ville med en torsk i match sju hemma. Jag hade hellre velat avsluta med ett SM-guld och kanske tagit oss vidare i Europa några steg”, säger Anton Saks.

Han blev nyligen klar med sina ekonomistudier och ska flytta hem till Norrköping igen för att komma närmare släkt och vänner.

Men han understryker att tiden i Norrbotten har gett honom minnen för livet.

”Självklart guldåret så klart när vi vann SM-guld hemma. Det var superhärligt med en sådan känsla i staden när vi inte hade vunnit på tio år. Vi vann alla matcher hemma och en magisk säsong med en superbra grupp där alla i laget tyckte om varandra. Det kommer man alltid att minnas”, säger Saks.

Anton Saks, 28, vill lyfta fram känslan av att få spela framför publiken i Luleå. Han hyllar också organisationen runt laget.

”Jag tycker att det alltid har varit kul att spela framför Luleåpubliken. De har alltid varit där, visat intresse och stöttat oss. Jag måste säga att just nu är Luleå den proffsigaste klubben i Sverige när det gäller allt runtomkring. Det har varit en ära att få spela för en så proffsig klubb”.

Klubbdirektör Lars Mosesson tackar Anton Saks för hans tid i klubben och önskar honom stort lycka till i framtiden.

”Vi är glada över att ha haft Anton Saks här i tre år. Under den perioden har han utbildat sig på LTU, fått ordning på sina skador och har tillfört mycket i vårt spel. Han är en kanonmänniska rakt igenom och vi önskar honom lycka till i framtiden. Vi hoppas att vi får se Anton i Svenska Basketligan även nästa säsong men med en annan färg på tröjan”, säger Lars Mosesson.

Klicka HÄR för att se Anton Saks statistik under åren med BC Luleå.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77