fbpx

Fysiskt spel ska ge seger i Norrlandsderbyt

I kväll väntar Norrlandsderby mot Umeå BSKT i Luleå Energi Arena.
Då ska BC Luleå spela fysiskt för att bräcka sin motståndare.
”Vi måste jobba lika hårt som vi gjorde mot Istanbul”, säger forwarden Denzel Andersson.

I onsdags tog BC Luleå säsongens hittills största skalp när laget besegrade Istanbul BBSK i kvalet till Fiba Europe Cup.

Stärkta av den segern tar sig Peter Öqvists mannar an Umeå BSKT i ett Norrlandsderby i Luleå Energi Arena under fredagskvällen.

”Ja, det var en sjukt skön vinst mot Istanbul BBSK. Nu börjar vi att komma på rätt spår och hitta varandra i både anfall och försvar. Det var nog den tuffaste matchen vi kommer att ha på ett bra tag. Vi visade att vi klarar av det”, säger Denzel Andersson.

BC Luleå har inlett seriespelet i SBL med två vinster och två förluster. Umeå BSKT har hittills förlorat tre raka matcher.

Men Denzel Andersson och BC Luleå vet att det finns mycket prestige i Norrlandsderbyt och att ”lillebror” gärna knäpper ”storebror” på näsan.

”Det är ingen lätt match det heller. Vi måste jobba lika hårt som vi gjorde mot Istanbul för de kommer att köra sitt race. Av tidigare erfarenhet vet vi att Umeå gärna vill vinna här uppe och kommer att ge 100 procent”, säger Andersson.

Det har spekulerats kring att svenskamerikanen Omar Krayem kan komma till spel för Umeå BSKT under fredags match.

Ingenting är bekräftat – men Luleålaget förbereder sig på alla scenarion.

”Vi får se när de kommer hit vilka som spelar. Vi förbereder oss på att han (Omar Krayem) kommer att spela. Sen får vi se vad som händer när matchen börjar. Men vi måste ta det säkra före det osäkra helt enkelt”, säger han.

BC Luleås matchplan handlar mycket om att spela fysiskt. Inte minst på motståndarens två stora pjäser som Egal Saleman och André Nilsson.

”Vi får inte vika ned oss i försvar, måste boxa ut André Nilsson och spela fysiskt försvar på både honom och Egal Saleman. Egentligen mot alla spelare i deras lag. De har en sjukt snabb guard (Andre Mathieu) också som vi måste försöka kontrollera”.

Brice Massamba saknas i kvällens match på grund av en hjärnskakning som han ådrog sig mot Istanbul BBSK. I övrigt ställer BC Luleå upp med full trupp.

KÖP BILJETTER TILL MATCHEN

SE MATCHEN PÅ WEBB-TV

Denzel AnderssonInför matchUmeå BSKT

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77