fbpx

Gilchrists monsterdunkar avgjorde mot serieledaren

Robert Gilchrist blev tungan på vågen i toppmötet med Södertälje Kings.
Han smällde i två matchavgörande dunkar som gav BC Luleå segern med 85-78.
”Jag är riktigt glad för vår laginsats”, säger Gilchrist.

BC Luleå fick en kämpig inledning på mötet med serieledande Södertälje Kings.

Tufft försvarsspel från det gästande laget gjorde att hemmagänget hade svårt att komma till bra lägen offensivt. Och mycket tack vare det ledde Södertälje med 18-17 efter tio spelade minuter.

Och ungefär så jämnt var det under resten av matchen.

Det blev en tillställning som präglades av hårt defensivt arbete från båda laget. Men BC Luleå lyckades aningen bättre med sin defensiva plan och det var något som betonades ordentligt av tränarduon Peter Öqvist/Håkan Larsson under halvtidsvilan.

”Jag är riktigt glad för vår laginsats. Vi hade en seg start, de gjorde ett ryck och sedan gjorde vi ett ryck. Det var lika i halvtid och vi pratade om att få det gjort på den defensiva planhalvan. Jag tycker att vi gjorde precis det. Vi fick dem att ta svåra skott och resen är historia”, säger Robert Gilchrist.

Efter en blygsam första halvlek vaknade BC Luleås poängmaskin, Corban Collins, till liv efter halvtid. Han började att bomba i de tuffa skotten som publiken är van vid att se.

Dessutom klev landslagsguarden Thomas Massamba fram offensivt under den fjärde perioden.

Men tungan på vågen blev BC Luleås brittiske forward Robert Gilchrist. Framför allt med två tunga dunkar under matchens absoluta slutskede.

Först smällde han i Thomas Massambas miss under korgen med 59 sekunder kvar av ordinarie tid till ställningen 71-68.

Sedan fångade han en alley-oop-passning från Corban Collins och dunkade i 73-68 med 27 sekunder kvar av matchen.

Det gjorde att BC Luleå slutligen kunde vinna över Södertälje Kings med 75-68.

”Det var mycket fult spel. Men det är så det är. De snackas, knuffas och fälls krokben. Men allt sånt ingår i spelet och det var ingenting överdrivet. Vi fick segern och det är allt som räknas”, säger Gilchrist.

Hur ser du på din egen insats?
”Det var bra. Jag är glad att jag kom igång och att jag hade den där tunga dunken i slutet. Shoutout till Corban (Collins) som passade”.

Robert Gilchrist svarade för en fin statistikrad i segern. Han gjorde 16 poäng, tog åtta returer och blockade ett skott.

Även Thomas Massamba imponerande med 15 poäng, sex returer, fyra assist och fyra steals.

BC Luleås amerikanske guard/forward Tavarius Shine tvingades avbryta matchen i den tredje perioden. Han har en befarad lätt hjärnskakning och vi återkommer med uppdateringar i ärendet framöver.

Matchfakta

BC Luleå–Södertälje Kings 75–68
(17–18, 19–18, 23–17, 16–15)

Poänggörare, BC Luleå: Denzel Andersson 17, Robert Gilchrist 16, Thomas Massamba 15, Corban Collins 14, Tavarius Shine 10, Tristan Spurlock 8, Daniel Hansson 3.
Poänggörare, Södertälje Kings: Alexander Lindqvist 18, Martin Pahlmblad 13, Auston Barnes 11, Eric Adams 8, Toni Bizaca 7, Valter Lindström 6, Eric Garcia 3, Adam Ramstedt 2.

Publik: 2 169.

Klicka här för att se fullständig statistik.

MatchRobert GilchristSödertälje Kings

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77