fbpx

Glädjebeskedet: Andersson följer med till Uppsala

Foto: Johan Sandström

Denzel Andersson skadade foten senast mot Norrköping.
Men nu kommer ett glädjebesked för BC Luleå: Han följer med till Uppsala.
”Rehaben har gått jättebra”, säger tränaren Peter Öqvist.

Denzel Andersson hann bara spela drygt tio minuter innan olyckan var framme i hemmapremiären mot Norrköping Dolphins.

Han landade på en motståndares fot, grinade illa och fick ledas av planen med en fotskada.

På förhand såg det tufft ut att Andersson skulle hinna bli spelklar till fredagens bortamöte med Uppsala Basket. Men nu talar mycket för att han spelar redan i kväll.

”Denzel är med. Rehaben har gått jättebra så han följer med ner. Sen är det också så att jag inte har träffat honom i dag. Han ska värma upp och sen får vi se hur det blir. Vi tar det som det kommer”, säger tränaren Peter Öqvist.

Återigen kommer fokus att ligga på försvarsspelet för BC Luleå. Uppsala är ett lag som vill spela snabbt och det måste hanteras.

”Det blir lurigt. De är mindre än oss men kvicka och rörliga. De har många gubbar som kan skjuta i utifrån vilket gör att vi, hur man än vrider och vänder på det, måste spela bra försvar. Om vi är ett steg sen, blir slagna en mot en och de kan penetrera, kicka och sänka lite treor. Då blir det ruggigt tufft helt enkelt”, säger Öqvist.

Han fortsätter:

”Det gäller att vi täpper till defensivt. Kan vi hantera deras snabbhet så kan vi dra lite nytta av att vi har mer storlek på flera positioner”.

Öqvist slänger ändå in en brasklapp gällande BC Luleås storleksövertag. Det gäller ändå att man inte frångår sin egen grundidé om att lira med högt tempo.

”Samtidigt vill man inte bli statisk. Vi kommer fortfarande att vilja spela vårt spel. Vi har själva vunnit mot många lag som varit större tack vare att de blivit statiska och börjat söka inside för mycket. Vi vill hålla hög fart på grejerna och ta våra lägen när de kommer”.

HÄR kan ni följa kvällens match via webb-tv på SBLplay.se.

BC LuleåDenzel AnderssonPeter ÖqvistUppsala Basket

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77