Halva priset för kvinnor mot Jämtland Basket

BC Luleå möter Jämtland Basket under den internationella kvinnodagen.
Då får alla kvinnor halva priset på inträdet.

I tisdags föll BC Luleå tungt på bortaplan mot Umeå BSKT. Man ledde som mest med 18 poäng men förlorade ändå till slut med 79-87.

”Vi slutade att spela försvar i andra halvlek och blev bekväma. Vi visste att de skulle komma ut och göra matchen fysisk, få bort vårt fokus från matchen. Vi gick i den fällan och fokuserade inte nog i slutet för att kunna vinna. I slutet av dagen måste vi ändå gå vidare och lära oss från det”, säger Corban Collins.

Under fredagen får Luleålaget chansen att ta revansch på sig själv när Jämtland Basket kommer på besök. Det blir säsongens fjärde möte lagen emellan.

De tre tidigare matcherna har slutat med idel segrar för BC Luleå. Och nyckeln till seger blir, enligt Corban Collins, återigen att limitera Jämtlands snabba uppspel.

”Det är ett bra lag som gillar att göra poäng. De gillar att springa upp och ned för banan och göra poäng tidigt i anfallen. De fokuserar inte på att försvara utan snarare att göra fler poäng än sin motståndare. Vi måste komma ut och vara riktigt fokuserade i försvar, sakta ned deras snabba uppspel och stoppa ihop 40 minuter med hög intensitet”, säger Collins.

Hur viktigt är det att vi gör en bra match direkt nu?
”Det har varit en av våra styrkor den här säsongen. Vi har förlorat några matcher som vi inte borde förlora – men vi har inte tillåtit oss själva att hänga med huvudena. Vi ser fram emot att studsa tillbaka och ta revansch på oss själva ännu en gång”.

En av stöttepelarna i Jämtland Basket är förstås Luleå-fostrade guarden Adam Rönnqvist. Han snittar 16 poäng och fyra assist per match.

Collins och BC Luleå har naturligtvis en plan för att stoppa honom.

”Han är bra. Han är en lirare som kan göra poäng och skjuter bra. Vi ska göra allt vi kan för att stoppa honom. Vi ska varva med olika försvarare på honom och göra det så tufft som möjligt för honom”.

Corban Collins fortsätter:

”Så länge vi får honom att verkligen slita, definitivt i försvar, så kommer det att gå bra för oss. Precis som i de tre senaste matcherna mot Jämtland”.

Hemmamatchen mot Jämtland Basket spelas under den internationella kvinnodagen. Därför är det halva priset på biljetter som gäller för alla kvinnor.

Uppkast sker precis som vanligt klockan 19:04.

Corban CollinsInför matchJämtland Basket

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77