fbpx

Han ska ta chansen – i stjärnans frånvaro

Earvin Morris skada blev en tung smäll för BC Luleå.
Nu måste andra spelare kliva fram i hans frånvaro – och skarpskytten Anton Kobylak-Berglund är redo.
”Det är samma inställning som jag haft hela året”, säger han inför matchen mot Borås Basket.

Under måndagen kom beskedet att nye stjärnan Earvin Morris kommer att missa de kommande sex veckorna med BC Luleå.

Anledningen: Ett trasigt ligament i höger tumme.

Ett stort avbräck för Luleålaget som brottats med skador genom hela säsongen 2018/2019.

”Det är tråkigt. Earvin har gett oss en helt ny dimension. Han är duktig i fast breaks och att pusha bollen framåt. Det är ett tung smäll för oss”, säger forwarden Anton Kobylak-Berglund.

Earvin Morris har hittills snittat 15 poäng på nästan 23 minuter per match. Det kommer med andra ord att frigöras en del minuter i och med hans frånvaro.

Skarpskytten Anton Kobylak-Berglund, 23, är redo att kliva fram när det behövs.

”Om det blir så är jag redo att köra. Det är samma inställning som jag haft hela året. Om jag får chansen så kommer jag att ta den”, säger Kobylak-Berglund.

I kväll väntar ett tufft möte med Borås Basket på bortaplan. Ett lag som gillar att spela snabbt – och göra mycket poäng.

”Det gäller, som vilken annan match som helst, att göra en bra insats i både försvar och anfall. Det är inget hokus-pokus utan bara att köra”.

Är det något särskilt som måste göras bra mot Borås?
”Vi måste se till att stoppa deras ’fast breaks’ framför allt. Men också deras duktiga amerikanska guarder. De kan göra poäng på väldigt många olika sätt och det är det som gör det så knepigt också. Det gäller att vi alla hjälps åt för att stoppa dem”.

Nu återstår bara tre matcher av grundserien. Borås Basket borta i kväll, Södertälje Kings hemma på fredag och sedan Norrköping Dolphins borta på tisdag.

Det är nu som det kommer avgöras vilka lag som slutar topp fyra i SBL.

”Kvällens match är viktig. Alla tre matcher som vi har kvar kommer egentligen att vara lika viktiga. Det gäller att vi tar dem och gör det bästa vi kan”.

Earvin Morris saknas i kvällens match på grund av en tumskada. Brice Massamba är fortsatt knäskadad och kommer inte till spel.

Anton Kobylak-BerglundBorås BasketInför match

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77