fbpx

Hansson klar för tredje säsongen med BC Luleå

BC Luleå bygger vidare med sin unga, svenska stomme.
Nu har Daniel Hansson, 22, förlängt kontraktet med BC Luleå.
”Vi har något spännande att bygga vidare på nu”, säger han.

Luleåprodukten Anton Kobylak-Berglund blev den första att skriva på inför säsongen 2019/2020.

I dag blev det också klart att guarden Daniel Hansson, 22, väljer att stanna ett tredje år i BC Luleå.

”Det känns kul att vara kvar ett år till. BC Luleå är en bra klubb och jag tycker att vi hade ett bra lag förra säsongen. Vi har något spännande att bygga vidare på nu”, säger Daniel Hansson.

Under den gångna säsongen hade Hansson en nyckelroll från bänken. Han snittade fyra poäng på drygt 17 minuters speltid och sköt 40 procent från trepoängslinjen.

Det var ett steg i rätt riktning från Daniel Hanssons första år med BC Luleå. Och nu vill han, naturligtvis, fortsätta att utvecklas.

”Det är klart att man förväntar sig att ta nästa steg nu. Jag ska ta för mig ännu mer och försöka vinna matcher”, säger Hansson.

Han fortsätter:

”Jag tror att vi kan få ihop ett bra gäng grabbar även nästa säsong. Jag är övertygad om att vi kommer att vara med och slåss om en topplacering igen”.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson är glad att man kan fortsätta att bygga vidare med den unga, svenska stommen från de senaste åren.

”Han gör sin tredje säsong med oss nu i BC Luleå. Daniel tar kliv framåt hela tiden, det är rätt årsmodell på honom och han är en framtidsspelare som kommer att kunna spela på hög nivå under många år framöver”, säger Lars Mosesson.

Spelarfakta

Namn: Daniel Hansson.

Ålder: 22.

Position: Guard.

Längd: 187 centimeter.

Vikt: 82 kilo.

Tidigare klubbar: Alvik Basket.

Daniel HanssonLars MosessonNyförvärv

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77