Hela laget klev fram – i stjärnans frånvaro

Denzel Andersson saknades på grund av en känning i låret.
I hans frånvaro klev hela BC Luleå fram – och storsegrade mot Nässjö Basket med 98-75.
”Det gäller att steppa upp när Sveriges bästa spelare är borta”, säger lagkaptenen Tim Kearney.

Under matchdagen stod det klart att landslagsforwarden Denzel Andersson inte skulle komma till spel mot Nässjö Basket.

Anledningen: En känning i baksida lår.

Det var förutsättningarna när BC Luleå kom till spel mot det erkänt starka hemmalaget Nässjö.

”Vi vet att Nässjö är ett väldigt bra hemmalag och vi var redo att göra jobbet. Det gick som det skulle”, säger lagkaptenen Tim Kearney.

Ja, visst gick det BC Luleås väg under fredagen.

Matchen inleddes med ett alley-oop-spel och dunk när Brandon Rozzell hittade Pelle Larsson som smällde i två enkla poäng.

Och sedan rullade det bara på för Luleålaget.

Efter tio minuter ledde man med 23-19. Men det kanske mest imponerande var försvarsspelet som gjorde att Nässjö Basket endast hade gjort 29 poäng i halvtid – och BC Luleå 45.

”Vi visste att de är tuffa inside med Dartaye Ruffin så vi gick ut för att försöka stoppa honom. Det tycker jag att vi lyckas bra med eftersom han gör noll poäng”, säger Kearney.

Vad gjorde ni särskilt bra mot Ruffin?
”Både Brice (Massamba) och Axel (Nordström) gör ett riktigt bra jobb när de spelar på honom hela matchen. First team all-defense”.

Offensivt fortsatte det att rulla på under den andra halvleken.

BC Luleå delade bollen offensivt och hittade ofta ut till öppna skyttar som hade god utdelning från trepoängslinjen.

Allt detta sammantaget gjorde att BC Luleå vann med klara 98-75 mot Nässjö Basket.

”Vi rör bollen väldigt bra. Det är många som gör ett bra jobb där. Brice (Massamba) påminner mycket om LeBron James när han bara står och passar, dirigerar och får massor av assist. Det är fantastiskt i dag faktiskt”.

Han fortsätter:

”När de hjälper så rör vi på bollen bra. Pelle och Axel får stå och skjuta på toppen. Jag fick också några skott där. Riktigt bra passningsspel i dag”.

Tim Kearney var ett av matchens utropstecken för BC Luleå. Lagkaptenen noterades för 13 poäng, tre returer och fem assist.

Men den store hjälten var guarden Quinton Upshur som följde upp några tuffare skyttekvällar med att dundra i 29 poäng i segern mot Nässjö Basket.

”Jag försöker göra precis som Brice. Jag hade en del assist. Quinton Upshur skjuter väldigt bra där ute så vi hittade honom en hel del. Det gäller att steppa upp när Sveriges bästa spelare är borta (Denzel Andersson)”, säger Tim Kearney.

BC Luleå har nu spelat åtta bortamatcher sedan början av januari och vunnit sju av dem. Efter kvällens match väntar landslagsuppehåll och därmed matchvila.

”Vi hade en tuff period med bortamatcher och ville verkligen avsluta den med en vinst. Vi ville vinna i dag. Vi har gjort jobbet bra och ville verkligen komma igen efter Borås-matchen borta. Vi har spelat som ett lag och varit väldigt duktiga sedan dess”.

Spelar BC Luleå säsongens bästa basket nu?
”Säsongens bästa hittills kanske. Men vi har en till nivå i oss – säsongen är lång”.

Matchfakta

Nässjö Basket–BC Luleå 75–98
(19–23, 10–22, 20–25, 26–28)

Poänggörare, BC Luleå: Quinton Upshur 29, Pelle Larsson 18, Brandon Rozzell 17, Tim Kearney 13, Anton Koblyak-Berglund 11, Axel Nordström 8, Brice Massamba 2.

Poänggörare, Nässjö Basket: Nicholas Russell 13, Craig Lecesne 12, Abdou Medjedoub 11, Valter Lindström 10, Daniel Johansson 10, Lucien Christofis 8, Franklin Williams 5, Mathias Christensen 4, Jonas Rusom 2.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

MatchNässjö BasketTim Kearney

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77