Helsvenska Uppsala borta för BC Luleå

Headcoach Peter Öqvist har all anledning att blicka högt, hans lag BC Luleå ligger i topp i tabellen och har allt i egna händer för att stanna kvar där när grundserien avslutas i slutet på mars. Foto: Johan Sandström, BC Luleå

Slutspurten är inledd BC Luleå som har allt att spela för, allt ligger i lagets egna händer, vinst i de återstående tre grundseriematcherna och Luleå kommer att sluta på förstaplats i grundserietabellen och skaffat sig ett bra utgångsläge inför slutspelet. Det är matcher mot i tur och ordning Uppsala borta i kväll, Jämtland hemma 24 mars och avslutningsvis Malbas hemma 28 mars.

Nu är det alltså Uppsala borta som gäller. Ett Uppsala som spelar med ett helsvenskt material, helt utan importer och gör det bra. Laget ligger på fjärde plats i tabellen med 34 poäng, 10 poäng efter tabellettan Luleå. Lagen har mötts tre gånger tidigare och alla mötena har slutat med vinst för Luleå.

4 nov Luleå – Uppsala 105-98, 16 dec Uppsala – Luleå 67-98, 3 feb Luleå – Uppsala 98-61

Offensivt har Luleå haft lätt i matcherna mot Uppsala, ligger på 100-strecket i alla tre tidigare möten.

Spelare att se upp  med för Luleå är offensivt skicklige Alexander Lindqvist med 15 poäng/match, kraftpaketet Axel Nordström med 6 returer/match och bakplanskreatören Jonathan Person med 4 assists/match. I tillägg har laget landslagscentern Carl Engström, 216 cm och Andreas Person att tillgå.

Hos Luleå saknastyvärr Denzel Andersson på grund av en skadad axel som han ådrog sig i lagets senaste match som spelades mot KFUM Nässjö.

Matchen sänds som alltid på utmärkta BasketsverigeTV, följ länken: Uppsala Basket – BC Luleå uppkast 19.04!

 

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77