Inför semifinal 1, BC Luleå – Uppsala Basket

Hemmamatcherna har varit Luleås och Yannick Anzulunis styrka denna säsong. I bortaspelet har det gått lite trögare och det är ett måsta att Yannick kan steppa upp i bortamatcherna nu i semifinalspelet. Foto: Johan Sandström, BC Luleå.

 

Äntligen står vi inför det vi alla väntat på, det riktiga slutspelet. Med all respekt för Umeå BSKT men deras insats var inte riktigt slutspelsklass, mycket på grund av en hårt skadedrabbad spelartrupp under hela säsongen. Återigen – med all respekt!

Nu har vi kommit till semifinalen som spelas i bäst av sju matcher mot ett formtoppat helsvenskt Uppsala Basket. Vi har lulebekanta som Andreas och Jonathan Person i uppsalalinnen som båda spelat i Luleå tidigare. Under grundseriens matcher har lagen mötts fyra gånger varav Luleå vunnit tre, i  november i en poängrik tillställning i Luleå med 105-98 där Luleås övertag var tydligare än vad siffrorna visar, på bortaplan i december med klara 98-67, i februari hemma igen och nu en kross med 98-61… och sedan kom vändningen för en knapp månad sedan där Uppsala vände på steken och vann hemma med 97-88.

Det är att vänta en stark och tuff semifinalserie där BC Luleå går in med att inte förlorat en enda hemmamatch under säsongen samtidigt som laget visat sig lite sårbart i bortamatcherna. Nu gäller det att gå ’All-In’ och visa att man räds varken fan själv eller Uppsala oavsett var matcherna spelas…

 

Coach Peter Öqvist inför match i semifinalserien:

’-Efter en fantastisk grundserie och en stabil kvartsfinalserie står vi nu inför årets semifinal. Vi är nu topp 4 i landet för andra året i rad och siktar så klart ännu högre.
-Nästa hinder på vägen är Uppsala basket. Ett komplett lag med vassa guards, skarpskyttar, storlek under korgarna och rutinerade rävar.
-För vår del gäller det att vi fortsätter att utvecklas och blir bättre för varje dag, både offensivt och defensivt. Vi behöver lyfta vår prestation från Umeå matcherna ett pinnhål högre och det kommer förmodligen krävas vår bästa basket för säsongen för att vinna den här serien.
-Defensivt gäller det att kontrollera bröderna Person, spela riktigt fokuserat på deras skyttar, främst i form av Lindqvist, Gaddefors och Nordström och hålla kampen under korgarna jämn mot Engström.
-Returtagningen blir otroligt viktig, det gäller att kämpa till sig de defensiva returerna för att kunna diktera villkoren i anfall.
-Offensivt vill vi som vanligt utnyttja vår atletism, fart och skytte. Sprida golvet och attackera via de positioner vi känner att vi har ett övertag på.
-Förra året krävdes det fem matcher för att sära på de här lagen och ni på läktaren fällde avgörandet i den femte och sista här i hallen! Nu ser vi fram emot en sju matcher lång drabbning där ni är högst delaktiga i att freda vår hemmaplan, med er högljudda hjälp tror jag att vi bärgar första vinsten ikväll! All-in!’
Skärtorsdag 13 april, 19.04, semifinal 1
BC Luleå – Uppsala Basket
BC Luleå hälsar alla sina fans med flera välkomna till en ny basketfest i Luleås baskettempel ’Luleå Energi Arena’.
För Er som mot all sannolikhet tänker missa matchen ’live’, sänder som vanligt BasketsverigeTV matchen över webben: Länk Semifinal 1 BC Luleå – Uppsala Basket

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77