”Jag är extremt glad att få komma tillbaka”

Steven Davis återvänder till Norrbotten i höst.
Och den 26-årige amerikanen längtar efter att få dra på sig BC Luleå-linnet igen.
”Jag älskade allt med klubben och är extremt glad att få komma tillbaka”, säger Davis.

Tre matcher.

Så många hann Steven Davis spela med BC Luleå innan säsongen avslutades på grund av coronapandemin.

Davis inkasserade tre segrar och imponerade på tränarduon Peter Öqvist och Håkan Larsson under sin korta tid i Luleå.

Nu står det klart att den 26-årige amerikanen kommer att spela med BC Luleå även den kommande säsongen. Och han formligen längtar efter att få komma tillbaka till Norrbotten.

”Det känns fantastiskt att vara tillbaka. Jag trivdes bra med laget, stämningen i omklädningsrummet, lagkamraterna, personalen – allt egentligen. Jag älskade allt med klubben och är extremt glad att få komma tillbaka och börja jobba”, säger Steven Davis.

Vad förväntar du dig av säsong två?
”Jag förväntar mig att jag ska ge allt för laget och göra vad som krävs för att vi ska vinna matcher. Jag vill vinna så många matcher som möjligt och försöka vinna mästerskapet”.

En stor del av Steven Davis beslut att komma tillbaka grundade sig i den goda stämningen i omklädningsrummet.

Men även en basketfilosofi hos Peter Öqvist och Håkan Larsson som han trivs väldigt bra med.

”Mycket handlade om atmosfären i omklädningsrummet och coach. Vi har fortsatt att prata med varandra i en gruppchatt sedan säsongen tog slut. Jag gillar anfallssystemet som coach använder sig av och även sättet vi spelar försvar på. Det passar mig perfekt”, säger Davis.

Under sommaren har Steven Davis tillbringat massor av tid med sina två barn.

Utöver det har han riktat in sig på att bli en bättre basketspelare och närmare bestämt kreatör från dribbling.g

”Sommaren har handlat mycket om att vara den bästa pappan jag kan vara. Jag har tillbringat så mycket tid som möjligt med familjen och mina barn. Förutom det har jag jobbat hårt på att bli en bättre basketspelare och förberett mig för den kommande säsongen”.

Han fortsätter:

”Jag har tränat mycket på att skapa från dribbling. Både för mig själv och mina medspelare. Det är det som jag huvudsakligen har fokuserat på under sommarträningen”.

Hur sugen är du på att komma igång nu?
”Det har kliat i hela kroppen sedan sista matchen. Jag har pratat med min agent nästan varje dag och berättat hur laddad jag är på att komma igång. Alla runtomkring mig har fått stå ut med att höra mig gnälla på att jag vill spela matcher igen. Jag är extremt exalterad för att få börja spela igen”.

Har du något du vill säga till fansen i Luleå?
”Tack för att jag får komma tillbaka. Jag längtar efter att få spela framför er igen! Jag älskar er och det här kommer att bli en fantastisk och spännande säsong för oss”.

Steven Davis ansluter till resten av laget i slutet av september.

NyförvärvSteven Davis

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77