”Jag litar på mitt skott och det gör mina lagkamrater också”

Thomas Massamba skjuter tredje bäst trepoängsprocent i hela SBL.
Inför bortamötet med Norrköping Dolphins berättar försvarsspecialisten om sin skyttesuccé.
”Jag kommer att fortsätta att vara aggressiv”, säger han.

Thomas Massamba är känd för sin fysik, tuffa försvarsspel och ledaregenskaper ute på parkettgolvet.

Men under inledningen av säsongen 2018/2019 med BC Luleå är det som stuckit ut mest hans trepoängsskytte.

Massamba skjuter nästan fyra trepoängare per match och sätter hela 50,8 procent av dem. Det gör att han har tredje bäst trepoängsprocent i hela serien.

”Ja, jag är nöjd. Säsongen är lång och det kommer att vara mycket upp och ned. Men jag kommer att fortsätta att vara aggressiv. Coacherna begär att jag ska vara det och jag kommer fortsätta att vara det”, säger Thomas Massamba.

Är du underskattad som skytt?
”Ja, men många har inte använt mig som en attackspelare här i Sverige – mer defensiv. Utomlands har jag fått vara mer offensiv och jag vet att jag kan skjuta. Jag litar på mitt skott och det gör mina lagkamrater också”.

Under lördagen väntar en finalrepris från i våras. BC Luleå reser ned till Östergötland för att möta Norrköping Dolphins.

Enligt Thomas Massamba måste hans lag lägga stor vikt på att dela bollen offensivt.

”Vi måste fortsätta att göra vad vi har gjort de senaste matcherna. Spela bra försvar och passa bollen. Se till att vi spelar tillsammans som ett lag – det är jätteviktigt för oss. När vi spelar tillsammans så är vi farliga”, säger Massamba.

På andra sidan väntar den regerande svenska mästaren och ett kompetent lagbygge. De senaste åren har mycket kommit att handla om veteranduon Mikael Lindquist och Joakim Kjellbom och att försöka stoppa dem.

”De är väldigt stora pusselbitar för deras lag. Men det är viktigt att vi spelar bra försvar som lag och minimerar deras ’set offence’- Sen måste vi ta returerna. Senaste matchen förlorade vi returtagningen jättestort och då vinner man inga matcher”.

Hur viktigt är det att vi vinner mot Norrköping under lördagen?
”Väldigt viktigt eftersom vi började säsongen tufft. Vi förlorade några matcher som vi inte borde ha förlorat. Vi måste våra bortamatcher mot tuffa lag nu”.

Tavarius Shine saknas för BC Luleå på grund av en lättare hjärnskakning som han ådrog sig i den senaste hemmamatchen mot Södertälje Kings.

Lördagens match börjar klockan 20:34 och tv-sänds på Sportkanalen/C More. Den går också att streama som vanligt på SBLplay.se

Inför matchNorrköping DolphinsThomas Massamba

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77