fbpx

Jättetalangen får utbildningsplats hos BC Luleå

Pelle Larsson har skördat stora framgångar under sommarens U18-EM.
Till hösten får han nu en utbildningsplats hos BC Luleå för att ta nästa kliv i karriären.
”Det känns fantastiskt roligt”, säger Pelle Larsson.

Pelle Larsson, 18, studerar och spelar sedan två år tillbaka för Riksbasketgymnasiet i Luleå.

Under sitt tredje år kommer han nu även att få en utbildningsplats hos BC Luleå i SBL herr.

”Det känns fantastiskt roligt att spela på en högre nivå än förut. Det är den högsta nivån som finns i Sverige och en bra möjlighet för mig”, säger Pelle Larsson.

Utbildningsplatsen innebär att Larsson fortfarande kommer att tillhöra RIG Luleå och finnas tillgänglig för matcher med gymnasielaget.

Men den 194 centimeter långe guarden ska alltså även spela och träna med BC Luleå.

Något som han verkligen ser fram emot.

”Jag ser fram emot en bra träningsmöjlighet och även att få spela på en högre nivå än vanligt. Det är ett sätt att pusha mig själv att fortsätta utvecklas”, säger Larsson.

Under sommaren har Pelle Larsson spelat U18-EM med Sverige. Där var han lagets klart bästa spelare när han snittade 15,8 poäng, 7,1 returer och 5,5 assist per match.

”Det var ett väldigt bra fönster individuellt för spel utomlands i framtiden. Som lag presterade vi inte riktigt under pressen på det sättet som vi behövde göra”, säger han.

BC Luleås tränare Peter Öqvist ser fram emot att få jobba vidare med Larsson.

”Jätteroligt att vi kunde hitta ett samarbete med RIG Luleå och erhålla en utbildningsplats åt honom så att han hittar rätt nivå på nästa steg i utvecklingen. För mig som coach känns det väldigt inspirerande att få jobba med en ung talang som Pelle. Det blir jättekul att följa hans resa under året”, säger Peter Öqvist.

Öqvist beskriver honom som en talangfull spelare med de rätta förutsättningarna för att lyckas.

”Han är talangfull och har de fysiska förutsättningarna. Han har kommit en bra bit på sin tekniska utveckling även om det finns mer att vidareutvecklas. Pelle verkar också ha helt rätt attityd och huvud. Han är målmedveten, seriös och har rätt förutsättningar för att verkligen lyckas”.

Lars MosessonNyförvärvPelle LarssonPeter Öqvist

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77