Kaptenen visade vägen i första segern

Foto: Johan Sandström

BC Luleå ställdes mot Umeå BSKT i en fysisk träningsmatch.
Då visade lagkaptenen Tim Kearney vägen och ledde Luleålaget till seger med 102-94.
”Ett steg fram från Jämtlands-helgen”, säger han.

Redan från första minuten sattes tonen i matchen mellan BC Luleå och Umeå BSKT.

Det skulle bli fysiskt, tufft försvarsspel och stundtals även lite grinigt ute på planen.

Och det var hemmalaget BC Luleå som inledde starkast. Efter tio spelade minuter hade Luleå lyckats ta sig till ringen ofta offensivt och spelat solitt försvarsspel vilket gjorde att man ledde med 23-19.

Det fortsatte under den andra perioden. Mycket tack vare Corban Collins dittills elva poäng och högprocentigt trepoängsskytte av lagkaptenen Tim Kearney.

Det gjorde att Peter Öqvists mannar kunde gå till halvtidsvila i ledning med 52-38.

”Det var tufft där ute och vi vet att Umeå är ett tufft lag. Så har det sett ut de senaste åren så det gäller att matcha dem i fysikalitet. Det tycker jag att vi gjorde. Det kan bli bättre men var stundtals riktigt bra”, säger Tim Kearney.

Under den andra halvleken tvingade Brice Massamba lämna planen med ett sargat knä. Och i samband med hans bortfall kunde gästande Umeå BSKT komma ikapp.

Centern André Nilsson och forwarden Egal Saleman steppade upp rejält för motståndarlaget och med 2:30 kvar av matchen ledde BC Luleå endast med 90-89.

Men under de avslutande minuterna tog guarden Corban Collins och Tim Kearney över showen. Collins varvade attacker med skott utifrån och Kearney satte spiken i kistan med en tuff trea.

Slutligen kunde BC Luleå vinna med siffrorna 102-94 och inkassera försäsongens första vinst.

”En bra match för oss som lag. Det är många som får komma in och gör vad det ska. Vi spelar bra försvar och anfall i första halvlek. Ett steg fram från Jämtlands-helgen”, säger Kearney.

Tim Kearney slutade på 15 poäng och sex returer i segermatchen. Även ovan nämnde Corban Collins blev stor segerorganisatör med sina 28 poäng, sex assist och fyra returer.

”Det funkade bra där ute. Jag fick öppna skott och screenade lite så det var kul. Det är skönt och man får riktigt bra skott i det här laget. Vi är ett bra lag som attackerar mycket och då är det bara att skjuta i skotten”, säger han.

Poänggörare, BC Luleå: Corban Collins 28, Tim Kearney 15, Daniel Alexander 14,  Robert Gilchrist 14, Tavarius Shine 13, Brice Massamba 7, Anton Kobylak-Berglund 6, Daniel Hansson 3, Karl Persson 2.

Poänggörare, Umeå BSKT: Egal Saleman 23, André Nilsson 22, DeAndre Mathieu 17, Daniel Eliasson 12, Devon Williams 11, Chris Singhateh 5, Rami Ghanem 2, Albin Frank 2.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77