Klubbikonen förlänger med BC Luleå

Håkan Larsson stannar kvar i BC Luleå.
Klubbikonen förlänger sitt kontrakt och fortsätter i ledarstaben även säsongen 2021/2022.
”Jag är verkligen glad att få fortsätta med det här”, säger Larsson.

Under måndagseftermiddagen blev det klart att klubbikonen Håkan Larsson kommer att vara en del av BC Luleås coachstab även den kommande säsongen.

Larsson, 46, kliver nu alltså in på sin nionde säsong som ledare inom föreningen.

”Man är uppvuxen i den här klubben och vill gärna försöka vinna något igen som ledare. Vi är inte riktigt nöjda med att åka ut i kvartsfinal så man är revanschsugen så klart”, säger assisterande tränaren Håkan Larsson.

BC Luleå har analyserat den gångna säsongen och uttåget i kvartsfinal.

Dessa lärdomar tar man förstås med sig i det kommande lagbygget.

”Vi analyserar både laget och oss själva i vad som hade kunnat göras annorlunda eller bättre. Det kändes som att vi var lite små emellanåt förra säsongen. Sen vill vi självklart ha kvar våra Luleåkillar som ska fortsätta att utvecklas hos oss”, säger Larsson.

Håkan Larsson har vunnit sex SM-guld som spelare samt ett SM-guld som assisterande tränare och ett svenskt cupguld i samma roll.

Utöver det har han spelat professionellt i Tyskland, Frankrike och Italien.

”Nu börjar man komma in i det (skratt). Det är lika roligt varje gång det drar igång. Det finns inte hur många basketjobb som helst och jag är verkligen glad att få fortsätta med det här”, säger han.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson ser ett stort värde i att Håkan Larsson fortsätter som tränare i BC Luleå.

”Håkan Larsson är en av våra klubbikoner. Han tillför alltid nya idéer, har historien med sig och hatar att förlora. Det är förstås jättekul att vi kommit överens med Håkan om en fortsättning och ser fram emot en ny och spännande säsong tillsammans”, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Håkan LarssonLars MosessonNyförvärv

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77