fbpx

Krönika: ”Nu går vi för guld igen”

Sommaren flög förbi i raketfart och nu står vi äntligen här igen.

Hösten har kommit och basketsäsongen med den. Och jag tror att jag talar för alla med bultande BC Luleå-hjärta när jag säger att man verkligen längtat.

Fjolårets resa tog slut mycket tidigare än planerat. Ett skadeskjutet lag stupade i kvartsfinal mot ett bättre Jämtland Basket och vi orkade helt enkelt inte mer. Det är bara att lyfta på hatten åt våra motståndare från Östersund.

Med det i åtanke finns det en enorm revanschlusta i hela föreningen inför 2019/2020.

Nu är det nya tag som gäller.

Våra samarbetspartners är positiva inför året. Våra fans tycker om satsningen med att behålla en bred svensk stomme. Och att få tillbaka våra två importer från guld- och silver-året är precis vad vi önskade.

Under sommaren har BC Luleås spelare och tränare presterat på hög nivå. Vi har haft Anton Kobylak-Berglund, Daniel Hansson och tränare Peter Öqvist i Framtidslandslaget vilket vi ser väldigt positivt på.

Denzel Andersson har fortsatt att cementera sin plats som spelare i det svenska A-landslaget. Att han dessutom valde att nobba södra Europa och förlänga kontraktet ännu en säsong är ett kvitto på att vi gör någonting väldigt rätt i BC Luleå.

Lägg sedan till prestigevärvningen av Axel Nordström, att Kalixsonen Daniel Eliasson vänder hem, kapten Tim Kearney stannar, Luleåsonen Karl Persson är kvar och centerprofilen Brice Massamba förlänger igen. Då börjar det känns som ett väldigt kompetent lag.

Nu har vi importer som publiken känner igen och tycker om, spelare som varit i vår klubb i många år och även ett flertal unga framtidsnamn. Vi tycker att lagbygget känns väl ihopsatt och vi hymlar inte med att målet är att spela SM-final till våren.

Det känns också skönt att vi fortsättningsvis har vår fantastiska huvudsponsor, LKAB, i ryggen. Vi har nyligt tecknat ett nytt kontrakt över tre säsonger som vi känner oss både stolta och glada över. LKAB, tillsammans med övriga samarbetspartners, ger oss en stabil grund att stå på och möjliggör att BC Luleå år efter år kan vara en titelutmanare.

Alla från styrelse till kanslipersonal och i slutändan laget ska försöka göra den bästa säsongen vi är kapabla till.

Nu går vi för guld igen.

Lars Mosesson
Klubbdirektör

Inför matchKrönikaLars Mosesson

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77