Krönika: ”Vi ska vara stolta över säsongen”

Det här borde ha varit en text skriven för att välkomna er in i slutspelet.

Men det är det inte.

Istället har det blivit dags att tacka publik, samarbetspartners, media och funktionärer för en fantastisk säsong.

Ni har alla levererat på era olika håll. Och vi hoppas att ni förstår hur mycket ni betyder för BC Luleå.

Den här säsongen fick ett abrupt slut som lämnade oss med en snopen känsla på grund av Coronaviruset (COVID-19).

Men samtidigt tror vi att alla förstår att beslutet att avsluta SBL herr var det enda rätta. När vi står inför en samhällskris av den här digniteten är det inte basket som kommer i första hand av fullkomligt naturliga skäl.

Vi kan ändå blicka tillbaka på en säsong som laget genomfört väldigt väl. BC Luleå har spelat stora delar av året med endast två importspelare vilket har gett utrymme för våra unga svenska killar att kliva fram och briljera. Och det har grabbarna verkligen gjort.

Trots att vi haft problem med att hitta rätt på den tredje amerikanplatsen har vi ändå lyckats vinna ett historiskt guld i Svenska Cupen och låg på andra plats i tabellen när säsongen avbröts.

Det går aldrig att definitivt säga hur långt det hade kunnat bära i ett SM-slutspel. Men vi kände i alla fall oss själva som guldkandidater.

Årets grupp av spelare och tränare är en av de absolut bästa vi haft när det kommer till personligheter. Samtliga är rakt igenom kanonkillar som trivts tillsammans och strävat mot samma mål. Det syntes klart och tydligt ute på parkettgolvet.

Vi ska allihopa vara stolta över det vi åstadkommit tillsammans.

BC Luleås ungdomslag kan också blicka tillbaka på en fin säsong. Vår ungdomsverksamhet som drivs tillsammans med NIU (Nationell Idrottsutbildning) på Luleå Gymnasieskola fortsätter att förbättras för varje säsong som går.

I år blev laget inbjudet till inofficiella nordiska mästerskapen för klubblag (Scania Cup) och det skulle bli en perfekt avslutning på säsongen. Bara det är en fjäder i hatten för våra killar. Men även Scania Cup har så klart fått stängas ned på grund av Coronaviruset.

Att missa slutspelet, med alla uteblivna intäkter som det innebär, är förstås en ekonomisk smäll även för BC Luleå. Vi kommer att behöva hitta vägar för att hantera situationen som vi står inför och förhoppningen är att vi ska klara av det.

Men det kommer att krävas en hel del hårt jobb.

Vi ska göra allt i vår makt och kämpa för att kunna ställa ett slagkraftigt lag på benen även 2020/2021.

Tack för den här säsongen!

Gunnar Axheim                 Lars Mosesson
Ordförande                          Klubbdirektör

KrönikaLars MosessonStyrelsen

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77