Kvällens matchvärd: Plannja AB

I den femte finalmatchen mellan regerande svenska mästarna BC Luleå och Norrköping Dolphins är det Plannja AB som hälsar er välkomna som kvällens matchvärd.

Plannjas stålplåt har ett grundrecept som består av prima järnmalm, en gnutta kol och upp till en tredjedel återvunnet stål. Dessa ingredienser valsas sedan till tunnplåt och formas efter det vackert för att både skydda och dekorera fasader och byggnaders tak. En mansålder senare kan plåten demonteras och återvinnas till 100%. Med andra ord, är plåtens kretslopp hjärtat i Plannjas miljöarbete. Utöver det har Plannja även börjat ersätta traditionella beläggningar med mer miljöanpassade som baseras på rapsolja. Plannja arbetar kontinuerligt med smartare transporter och låter, så långt som det är möjligt, tillverka en enskild produkt i det land där den säljs mest. De kallar det Närproducerat från Plannja. Ett förhållningssätt nära dess kunder, med miljö och design i blickfånget.

Miljö

Plannja bedriver all verksamhet resurssnålt och effektivt med optimal användning av råvaror, energi och andra naturresurser. Plannja AB är sedan 2004 miljöcertifierat enligt SS-EN ISO 14001:2004. Inom företaget sker ständigt förbättring av produkternas miljöegenskaper ur ett livscykelperspektiv.

Miljöhanteringen kännetecknas av bland annat tekniskt-ekonomiska tillverkningsprocesser, mätbara miljömål och löpande verifieringar som uppfyller av samhället ställda krav och villkor. Miljöarbetet är i tillämpliga delar anpassade till internationella överenskommelser och branschövergripande principer.

Cecilia Sjöberg
[email protected]
Dela på Facebook