Laginsats bäddade för ny seger

BC Luleå fick produktion från många spelare mot Umeå BSKT.
Därför vann Luleålaget grundseriens sista match med 102-84.
”Jag tycker att vi hade kontroll på matchen”, säger guarden Daniel Hansson.

Tabellmässigt visste både BC Luleå och Umeå BSKT att fredagens norrmöte skulle vara betydelselöst.

Men båda lagen ville naturligtvis vinna och komma in med en skön känsla i slutspelet.

Den första perioden inleddes med makalöst skytte från alla håll och kanter. Det gjorde att Umeå ledde med 27-26 efter tio spelade minuter.

”Jag tycker att vi hade kontroll på matchen. Det kändes aldrig som att det var någon fara. De sköt väldigt bra och hade sänk från trepoängslinjen. Men vi visste att om vi bara spelade på skulle det lösa sig”, säger Daniel Hansson.

I den andra perioden fortsatte BC Luleås fina offensiv samtidigt som man stundtals täppte till defensivt.

Det ledde i sin tur till snabba uppspel och enkla poäng. Tack vare detta hade Luleålaget en niopoängsledning i halvtid som lade grunden till segern.

”Vi rör bollen ganska bra och jag tror att vi har 25 assists. Vi tar viktiga returer och steals som ger oss lätta poäng. Det är sådant som vi måste göra för att vinna matcher”, säger Hansson.

Umeå BSKT hängde med hela vägen till den fjärde perioden. Då ryckte BC Luleå en sista gång och vann till slut med 102-84.

Peter Öqvists mannar hade alltså 25 assists som lag och fem spelare (Daniel Hansson, Adam Rönnqvist, Toure’ Murry, Jonatan Arvidsson och Tristin Walley) som gjorde tio poäng eller fler.

Det här var säsongens sista grundseriematch och nästa vecka börjar slutspelet.

”Det är så klart skönt att avsluta grundserien med en vinst. Det känns bra att vi kommer in i slutspelet med en bra form”, säger han.

BC Luleås motståndare är alltså Jämtland Basket som man möter i bäst av fem matcher.

Luleålaget inleder med två raka hemmamatcher följt av två bortafighter och om det behövs – en sista avgörande kvartsfinal i Luleå Energi Arena.

”Det ska bli kul att spela slutspel. Särskilt eftersom det uteblev förra året. Det blir roligt att komma igång och att vi inleder på hemmaplan”.

Vad tycker du om Jämtland som lag?
”Det är ett bra lag med många duktiga spelare. Pierre Hampton, Tavrion Dawson, R.T. Guinn bland andra. De har bra spelare som vi måste kontrollera så att de inte kommer igång för mycket. Då kommer jag att det kommer gå bra för oss. Det kommer nog bli en rolig serie att spela och se på”.

Matchfakta

Umeå BSKT–BC Luleå 84–102
(27–26, 17–27, 25–19, 15–30)

Poänggörare, BC Luleå: Toure Murry 18, Tristin Walley 17, Jonatan Arvidsson 17, Adam Rönnqvist 12, Steven Davis 10, Daniel Hansson 10, Axel Nordström 5, Denzel George 5, Tim Kearney 4, Jacob Månsson 2, Tope Arikawe 2.

Poänggörare, Umeå BSKT: Nathan Dawit 23, Emil Häglund 17, Maxim Esteban 15, Guim Exposito 15, Cole Welle 8, Elias Andersson 3, Eddie Czerapowicz 3.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Daniel HanssonMatchUmeå BSKT

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77