Lagkaptenen klar för sin nionde säsong


Foto: Max Wiik

Tim Kearney har varit BC Luleå trogen sedan 2010.
Nu är det klart att lagkaptenen stannar för en nionde säsong med klubben.
”Jag trivs otroligt bra i Luleå och i klubben”, säger Kearney.

BC Luleå kommer i mångt och mycket att ställa ett nytt lag på benen när säsongen 2018/2019 drar igång.

Men under fredagen blev det klart att en viktig karaktärsspelare förlänger och står för kontinuitet i BC Luleå – lagkaptenen Tim Kearney, 31.

”Det känns spännande. Det verkar bli ett nytt lagbygge och det är alltid roligt. Jag trivs otroligt bra i Luleå och i klubben och ser fram emot ännu ett basketår”, säger Tim Kearney.

Det blir alltså Kearneys nionde säsong i klubben. Och under fjolåret snittade han 2,4 poäng och 2,0 returer på 10:28 minuter i snitt.

Efter finalförlusten i match sju på hemmaplan i våras känner Tim Kearney nu en stor revanschlusta och vill vinna sitt andra SM-guld med BC Luleå.

”I Luleå finns det alltid höga förväntningar på laget. Vi kommer att jobba otroligt hårt för att ta oss långt i år igen. Både sjätte och sjunde matchen i finalerna känns fortfarande lite sura. Norrköping är mästare och nu är det bara att jaga dem som gäller”, säger Kearney.

Klubbdirektören Lars Mosesson framhäver vikten av att behålla lagkaptenen i laget. Inte minst på grund av hans ledarskap.

”Tim Kearney är vår lagkapten och  det är väldigt viktigt för klubben att få behålla honom. En bra attitydspelare som ger 100 procent i alla lägen”, säger Lars Mosesson.

Nu har BC Luleå fyra spelare under kontrakt för säsongen 2018/2019. Corban Collins, Anton Kobylak-Berglund, Daniel Hansson och Tim Kearney.

Max Wiik
[email protected]
Dela på Facebook