LF Basket tar emot Solna Vikings hemma

Wesby, A - närkamp

Inte helt oväntat var den rutinerade räven Alex Wesby tongivande i hemmapremiären mot Umeå BSKT. Det finns inga skäl att tro att situationen kommer att skifta i det avseendet i torsdagens möte med Solna Vikings.

Foto: Mattias Pettersson, LF Basket

 

LF gör sin andra match för säsongen i Basketligan. Solna däremot spelade sina andra match i tisdags mot Jämtland Basket i en tät tillställning och förlorade med 2 poäng. I bägge matcherna har Solna presterat 73 poäng framåt.

För LF Basket är fortfarande Samir Ali borta från spel efter sin sjukdom, kikhosta. I övrigt ska alla spelare vara klara för spel.

I Solna meddelas inga sjukdomar eller skador men James Washington kommer förmodligen att kliva in i laget. Lagets andra importer har inte gjort så stort väsen ifrån sig i ligastarten, Jaron Jamal Jones gjorde 22 poäng mot Uppsala men bleka fem mot Jämtland, Spanske Miguel Montanana, 206 cm, verkar göra sitt jobb på returerna. Nej, det är ungtuppar som Nathan Dawit, född 1994, och Tim Schuberg, född 1995 som visat sig på den styva linan. Nathan har snittat 14 poäng och fem returer och Tim tolv poäng, fyra returer och sju assists på två ligamatcher.

Headcoach Peter Öqvist berättar inför matchen:

– Hemmapremiären gav oss en skön start på säsongen. Härligt med en vinst och roligt att så många av våra spelare gjorde riktigt bra ifrån sig. Det kändes suveränt att komma igång i hemmaarenan och att få möta Luleås fantastiska basketpublik. Premiärnerverna fanns på plats och även om vi har mycket att jobba med är jag nöjd med lagets prestationer.

– Nu inför torsdagkvällens match har premiärnerverna lagt sig, men lite nerv kommer alltid att finnas med och det behövs för att tagga igång på riktigt. Sedan förra matchen mot Umeå BSKT har vi utvärderat både anfalls- och försvarsspelet samt fortsatt att tränat enligt planen. I grunden kommer vi inte att göra några större förändringar utan det handlar om detaljer och att fortsätta spela ihop oss.

-Kvällens motståndare Solna Vikings har ett bra lag med hot på flera positioner. Det kommer att bli en tuff uppgift och för att lyckas krävs det att vi har ett bra försvar och jobbar defensivt.

-Vi är laddade och redo för att ta oss an vikingarna!

LF Basket hälsar publiken välkomna till hemmamatch i LEA, torsdag 19.04. Heja på oss!

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77