Lidén glänste i säsongens första seger


Tom Lidén kämpade hårt med Jocke Kjellbom när Norrköping gästade Luleå, och han gjorde det fantastiskt bra. I den här sekvensen lade han i två av sina femton poäng mot landslagscentern.

Foto: Mattias Pettersson

 

BC Luleå följde planen och besegrade Norrköping Dolphins med 94-79.
Då blev forwarden Tom Lidén en av matchhjältarna efter en tung offensiv insats.
”Vi gör det vi ska”, säger han.

Planen inför hemmapremiären mot Norrköping Dolphins var klar och tydlig: Stenhårt försvarsspel – och att aldrig sluta jobba.

Och det var precis hur Luleålaget genomförde matchen.

Från den första minuten var intensiteten hög i försvarsspelet och BC Luleå kunde ta en tidig ledning. Ställningen var 23-17 efter tio minuter.

”Det var framför allt det vi pratade om. Att hålla energin uppe och verkligen kämpa i defence. Det tycker jag att vi gör. Vi släpper in 79 poäng men vi spelar ändå jäkligt tufft plus att vi börjar röra bollen i anfall. Det var mycket en mot en senast nu tycker jag att vi har fler spelare som är inblandade”, säger Tom Lidén.

Ett antal onödiga turnovers gjorde att Norrköping Dolphins kunde hålla sig kvar i matchen. Men i den tredje perioden drog hemmagänget ifrån på allvar.

Några tunga spel från Brandon Rozzell gjorde att BC Luleå vann period tre med 29-18 och slutligen matchen med 94-79.

”Det känns bra så klart. Vi studsar tillbaka efter en lite halvdålig prestation i Södertälje. Det är bara två matcher in säsongen så man ska inte bli överlycklig så man ska inte bli överlycklig för att man vinner på hemmaplan.  Men vi gör det vi ska. Vi spelar framför allt bra defence och kämpar hårt hela matchen och det är därför vi vinner”, säger Lidén.

Tom Lidén själv stod för en solid insats både offensivt och defensivt. Han blev lagets tredje bäste poänggörare med 15 poäng.

”Det var helt okej. Jag hade lite turnovers som var dåliga. Fel turnovers. Annars offensivt tycker jag att det funkar bra och jag gör en bra defensiv match. Jag byter i försvar ut på de små spelarna och tycker att det funkar bra”, säger han.

Poänggörare, BC Luleå: Brandon Rozzell 21, Yannick Anzuluni 21, Tom Lidén 15, Anton Saks 11, Adam Rönnqvist 9, Quinton Upshur 8, Denzel Andersson 4, Brice Massamba 3, Jonatan Arvidsson 2.

Poänggörare, Norrköping Dolphins: Joakim Kjellbom 18, Tyrell Green 18, Gerry Blakes 17, Johnell Smith 8, Mikael Lindquist 7, Abdou Medjedoub 6, Tim Schüberg 3, Fredrik Larsson 2.

Fullståndig matchfakta hittar ni HÄR.

 

Max Wiik
[email protected]
Dela på Facebook