LKAB förlänger huvudsponsoravtalet

BC Luleå kan med stor glädje meddela att huvudsponsoravtalet med LKAB förlängs.
LKAB fortsätter som huvudsponsor till och med säsongen 2023/2024.
”BC Luleå är en bra motor för länet där deras framgångar skapar en positiv bild av Norrbotten”, säger Ingela Hjalmarsson, event- och sponsringschef på LKAB.

Inför säsongen 2017/2018 blev LKAB ny huvudsponsor för BC Luleå.

Sedan dess har man haft ett framgångsrikt samarbete som bland annat inneburit flertalet besök i Malmfälten för BC Luleå.

Nu står det klart att huvudsponsoravtalet förlängs fram till och med säsongen 2023/2024.

”LKAB har varit huvudsponsor till BC Luleå sedan 2017 och nu förlänger vi vårt gemensamma avtal till och med säsongen 2023/2024. BC Luleå är en bra motor för länet där deras framgångar skapar en positiv bild av Norrbotten”, säger Ingela Hjalmarsson, event- och sponsringschef på LKAB.

Hon fortsätter

”Vi har ett bra samarbete, där bland annat BC Luleå kommer till Malmfälten på skolbesök och föreningsbesök, vilket är mycket uppskattat av barnen och ungdomarna. Det är stort att få träffa sina idoler. Med de nya idrottsanläggningarna som har byggts och kommer att byggas i Gällivare, tror vi på möjligheten att få se BC Luleå spela en seriematch här”.

BC Luleås ordförande Roland Askebrand vittnar om ett gott samarbete med LKAB och understryker vikten av att huvudsponsoravtalet förlängs.

”Det är oerhört positivt! Som klubb behöver vi en stor och stark sponsor som LKAB. Det är ett företag som dessutom funkar väldigt bra samarbetsmässigt med oss. LKAB är ett mycket starkt varumärke – inte bara i Norrbotten utan även i Sverige och ’world wide”, säger BC Luleås ordförande Roland Askebrand.

Klubbdirektör Lars Mosesson är själv bördig från Gällivare och ser fram emot att BC Luleå ska spela ytterligare en seriematch på hans hemort framöver.

”Det händer väldigt mycket spännande i Gällivare med nya arenor bland annat. Vi har hittills kunnat spela två seriematcher i Malmberget Sporthall. Vår ambition är helt klart att vi ska spela en match där igen när hallarna står klara. Man kan inte bara säga att man är länets lag – man måste även visa det”, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Mosesson fortsätter:

”BC Luleå vill jobba brett och vi ser en styrka att verka och finnas även i Malmfälten. Alla besök vi gör där uppe ser vi som en självklarhet. Vi uppskattar verkligen att få vara där och göra allt från skol- och föreningsbesök till att träffa näringslivet och Gällivare kommun”.

”Alla vet vad LKAB är och att ha ett sådant företag och starkt varumärke bakom sig är ovärderligt för BC Luleå som förening. Vi har ett väldigt positivt samarbete sedan många år tillbaka och ser fram emot att fortsätta det”.

Lars MosessonLKABSamarbeteStyrelsen

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77