fbpx

Löptester och fysträning i Arcushallen

BC Luleå har haft matchledigt i två veckor.
Då passade fystränare Roger Granqvist på att köra löptester och fysträning i Arcushallen.
”Jag fick väldigt bra svar”, säger han.

Under tisdagen flyttade BC Luleå ut sin morgonträning till Arcushallens löparbana.

Fystränaren Roger Granqvist höll i spakarna när spelarna fick springa 200- och 300-meterslopp och köra fysträning med egen kropp.

”I dag har vi haft fokus på att kunna upprepa vår sprintkapacitet och bibehålla den även när vi blir lite trötta. Powerträning, kan man säga”, säger BC Luleås fystränare Roger Granqvist.

Hur kommer det sig att ni väljer att göra det under den här delen av säsongen?
”Vi har legat i volym tidigare under säsongen. Nu börjar vi märka att både styrkan och allting annat sitter på plats. När man istället går in i power så är det ganska bra att vara ute här och springa. Det är bra att träna explosivitet här ute i Arcushallen”.

Vad fick du för svar från grabbarna?
”Jag fick väldigt bra svar. Grabbarna springer fort, är explosiva och rör sig precis som jag tänkte att de skulle göra nu. Väldigt positivt med tanke på att en träningsplanering kan man aldrig förutse. Man kan bara jobba efter den planering man har och se var man landar. Vi har landat ungefär där jag vill att vi ska vara och det känns riktigt bra”.

Två av de som stack ut mest i testerna var kraftpaketet Corban Collins och forwarden Denzel Andersson.

”Corban springer jättefort och även Denzel. Resten är inte långt borta – vi snackar om 100-delar”, säger Granqvist.

Nyförvärvet Earvin Morris har inte ens befunnit sig i Luleå under en veckas tid. Men han gjorde ändå bra resultat på löptesterna.

”Han ser faktiskt väldigt bra. Det känns riktigt kul efter en sådan här dag eftersom jag inte har jobbat med honom alls tidigare. Då är det svårt att veta var han ligger. Han springer där i toppen med grabbarna och fick bra resultat på konditionstestet tidigare. Det ser lovande ut!”.

Inför matchRoger Granqvist

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77