fbpx

Luleåprodukt blir sista pusselbiten i BC Luleå

Här är den sista pusselbiten i BC Luleå.
Luleåprodukten William Eriksson-Hansson, 21, vänder hem till Luleå.
”Det ska bli jätteroligt att äntligen få spela här”, säger han.

William Eriksson-Hansson är basketfostrad i BK Vråken. 

Efter det har han vidareutbildat sig på Luleå Basketgymnasium, spelat ett år på ”prep school” i USA och i fjol debuterat i Sveriges högstaserie med Uppsala Basket. 

Men nu har Eriksson-Hansson vänt hem och kommer att spela med BC Luleå säsongen 2019/2020. 

”Jag skulle till Hawaii och spela med ett college där i år. Allt var egentligen klart och det var bara papperna som skulle fixas. Det hanns inte fixas i tid så då hade alla andra lag gått vidare och det var sent här hemma i Sverige. Alla lag var nästan fulla. Men jag har kört på här med BC Luleå och fick ett kontrakt nu”, säger William Eriksson-Hansson. 

Som Luleåprodukt i grunden ser han fram emot att få representera Norrbottens representationslag inom elitbasket. 

”Det känns jättebra här i Luleå. Jag kommer härifrån och har alltid sett herrarna spela från Plannja Basket till LF Basket och BC Luleå. Det ska bli jätteroligt att äntligen få spela här”, säger Eriksson-Hansson. 

Förra säsongen snittade han 4,3 poäng på drygt 18 minuter per match med Uppsala Basket som huserade i nedre delen av tabellen. 

I år kommer han att spela med ett lag som är med och slåss om SM-guld på allvar. 

”Det ska bli roligt. Det är ett kul gäng och jag känner många av dem sedan innan. Jag har rätt bra koll på vilka alla är och vi har roligt tillsammans hela gruppen. Alla är bra grabbar och det är väldigt viktigt för ett basketlag att ha bra personer också – inte bara bra spelare”. 

BC Luleås tränare Peter Öqvist är väldigt glad att man lyckats knyta till sig ännu en Luleåprodukt. 

”Härligt att få hem ytterligare en Luleåprodukt till Luleå. William har gjort det väldigt bra och är redan en del i familjen eftersom han spelat med oss hela sommaren. Skönt att vi har hittat en miljö som är riktigt positivt för honom. Han har en väldigt bra blick för spelet, är en lirare och har dessutom utvecklat sitt skytte rejält under sommaren och förra säsongen”, säger Peter Öqvist. 

Spelarfakta

Namn: William Hansson

Ålder: 21

Position: Guard

Längd: 185 centimeter

Vikt: 83 kilo

Moderklubb: BK Vråken 

NyförvärvPeter ÖqvistWilliam Eriksson-Hansson

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77