Luleåproduktens trepoängssuccé gav Sverige andra raka

Luleåprodukten Anton Kobylak-Berglund storspelade igen för Sveriges framtidslandslag.
Det ledde till blågults andra raka seger mot Norge på två dagar.
”Det har varit väldigt härligt”, säger Anton Kobylak-Berglund efter vinsten med 88-74.

I lördags vann Sveriges framtidslandslag mot Norge med siffrorna 79-70.

I dag, söndag, tog man sin andra raka seger – den här gången med 88-74.

”Vi visste att Norge skulle vilja ta revansch på oss. Allmänt så var det en bättre basketmatch och lite mer fight från båda sidor i dag (söndag). Det kändes som att vi tog ett steg framåt”, säger BC Luleås Anton Kobylak-Berglund.

Matchens böljade fram och tillbaka under de tre inledande perioderna. Och det var under de sista tio minuterna som Sverige verkligen kunde sätta sig i förarsätet.

Det tack vare bröderna Daniel Hansson (BC Luleå) och Gustav Hansson (Jämtland Baskets) tuffa försvarsspel på Norges ledande spelare på bakplan.

Deras defensiva arbete gjorde att blågult slutligen vann med 14 poängs marginal. Det avslutade också en veckas läger och matchande i Östersund för Sveriges framtidslandslag.

”Vi fick till slut koll på deras guarder. Stian Miös och Stian Emil Berg fick vi pli på i slutet mycket tack vare Daniel och Gustav Hansson. Då lyckades vi hålla ifrån på slutet och dra ifrån lite till och med”, säger Kobylak-Berglund.

För Anton Kobylak-Berglund blev det 20 poäng i den första segern över Norge.

I den andra visade han upp sig från sin bästa sida igen och bombade i 18 poäng när han satte sex av sex trepoängare.

”Det har känts bra. Jag har spelat avslappnat och hade inga stora förväntningar överhuvudtaget. Det har gjort att jag varit avslappnad och det är då jag brukar spela som bäst”, säger han.

Hur mycket av framgången kan tillskrivas jobbet som du lagt ned under sommaren?
”Jag försöker bli bättre hela tiden och det visar sig lite nu förhoppningsvis. Jag känner mig lite säkrare allmänt och har blivit starkare i sommar. Jag försöker hitta mer och mer självförtroende i mitt spel på liganivå”.

Ganska skönt att inleda säsongen så här, va?
”Det har varit väldigt härligt. Inte bara matcherna utan även att få komma igång som en start för hela säsongen. Det har varit en riktigt rolig vecka med ett härligt gäng. Skitkul faktiskt!”.

Daniel Hansson var även han en av Sveriges bästa spelare i vinsten. Trots en tuffare skyttekväll fick han spela mest speltid i laget (22:49), gjorde tre poäng, skickade ut fyra assist och spelade stenhårt försvarsspel.

Matchfakta

Sveriges framtidslandslag-Norge 88-74
(17-20, 22-11, 20-27, 29-16)

Poänggörare, Sverige: R.T. Guinn 19, Anton Kobylak-Berglund 18, Niklas Larsson 12, Gustav Hansson 7, Mikael Axelsson 7, Anes Zekovic 7, Tim Schüberg 4, Daniel Johansson 4, Alexander Larsson 4, Daniel Hansson 3, Kevin Senghore-Peterson 3.

Anton Kobylak-BerglundDaniel HanssonLandslagPeter Öqvist

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77