fbpx

Lumire och BC Luleå tar kamp för gemensamt miljömål

Foto: Max Wiik

BC Luleå och Lumire tar tillsammans kamp för det gemensamma miljömålet: Luleåborna ska bli dubbelt så bra på att källsortera.
Därför installeras nya sorteringsmöbler i hela Luleå Energi Arena inför slutspelet.

I ett samarbete mellan elitbasketen i Luleå, Luleå kommun och Lumire jobbar vi nu mot det gemensamma målet om förbättrad källsortering hos Luleåborna.

Därför har det i veckan installerats nya sorteringsmöbler i Luleå Energi Arena för att underlätta sorteringen exempelvis i samband med matcher.

”Lumire jobbar hårt för att hela Luleå ska bli dubbelt så bra på källsortering. Därför är det riktigt roligt att BC Luleå och Luleå Basket hakar på vår utmaning. Satsningen i Luleå Energi Arena, tillsammans med Fritidsförvaltningen, gör att vi når ut till många Lulebor, dels genom barn- och ungdomsverksamheten men också i samband med elitmatcher, slutspel och andra evenemang. Att hantera avfall som en resurs och sortera det rätt är den absolut enklaste insatsen vi alla kan göra för en hållbar framtid. På så sätt blir Luleå alltid vinnare, oavsett matchresultat”, säger Erik Öhrling, vd, Lumire.

Samarbetet med Lumire ligger helt i linje med BC Luleås hållbarhetssatsning.

”För oss var det ett enkelt beslut att gå in i ett nära samarbete med Lumire och tillsammans göra Luleå till vinnare. Vi jobbar långsiktigt med hållbarhet och nu tar vi ett viktigt steg genom att införa källsortering i arenan. Det känns helt rätt att göra allt vi kan för att öka medvetenheten om vikten av att sortera rätt. Framöver hoppas vi att, tillsammans med Lumire, hjälpa det lokala näringslivet och våra sponsorer med rådgivning för att de ska göra ännu bättre affärer tack vare hållbara vägval”, säger Lars Mosesson, klubbdirektör, BC Luleå.

I samband med fredagens hemmamatch för BC Luleå finns ungdomslag på plats i Luleå Energi Arena för att hjälpa basketpubliken att sortera rätt.

”Vi förstår att det kan vara svårt att ha koll på hur man ska sortera. Stanna upp en sekund innan du slänger och var inte rädd för att fråga. Rätt avfall i rätt fack sparar på miljön och är ett vägval för framtiden”, säger Helén Wiklund-Wårell, förvaltningschef Fritidsförvaltningen, Luleå Kommun.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77