Mäktig vändning gav 18 raka segern mot Jämtland

BC Luleå låg under med tio poäng i halvlek.
Sedan tog sig spelarna en rejäl titt i spegeln, klev fram och fixade 18 raka segern mot Jämtland Basket.
”Allting började i defensiven”, säger guarden Corban Collins.

2088 personer hade hittat till Luleå Energi Arena när BC Luleå spelade sin första match på nästan två veckor.

Och publiken fick se en svängig match och häftig upphämtning av hemmalaget när Jämtland Basket kom på besök.

I halvtid låg Luleålaget under med tio poäng efter att man kollapsat under slutet av den andra perioden. Man tillät Jämtland att komma till för enkla avslut och i den egna offensiven blev spelet ofta stillastående.

Men i den andra halvleken vände BC Luleå på steken.

”Det var en bra match, Shoutout till våra fans som såg till att det var fullt hus i hallen i dag. De kom ut och gav oss energi och en boost. I halvtid låg vi under med tio och då lät coach (Peter Öqvist) oss höra det. Han frågade om vi skulle vara laget som förlorar mot dem efter 17 raka vinster? Eller ska vi göra vad som krävs i andra halvlek för att vinna?”, säger guarden Corban Collins.

Han fortsätter:

”Vi tittade varandra i ansiktet och sa att det är dags att komma ut och göra vad som krävs”.

Ja, BC Luleå gjorde precis det som krävdes för att vända och vinna under den andra halvleken.

Peter Öqvists mannar skruvade upp intensiteten defensivt – vilket ledde till ett bättre flöde i anfallsspelet.

Guardduon Corban Collins och Thomas Massamba stod för några stora spel under den fjärde perioden som lyfte laget till seger. Slutligen kunde BC Luleå vinna med siffrorna 87-78.

Det blev Luleålagets 18 raka vinst mot Jämtland Basket i SBL.

”Allting började i defensiven. Så länge vi fick stops i försvaret och tog returer så kunde vi sätta press på dem offensivt. Vi kom ihop, hade varandras ryggar, försvarade och skyddade tresekundersområdet. Det kändes som att det var försvaret som gav oss segern i dag”, säger Collins.

Collins tog som sagt över under matchens slutminuter. Han slutade sedan på 27 poäng, sex returer, fem assist, fyra steals och blev den store segerorganisatören.

”Det finns alltid utrymme för förbättring. Det vet du! Jag är bara glad. Det var längesen vi spelade match och det var skönt att komma in i rytmen och göra vad som krävs för att vinna. I slutet av dagen är det allt det handlar om – att vinna. Jag gör alltid allt i min makt för att vi ska vara framgångsrika”, säger han.

Matchfakta

BC Luleå–Jämtland Basket 87–78
(24–20, 17–31, 19–16, 27–11)

Poänggörare, BC Luleå: Corban Collins 27, Robert Gilchrist 20, Denzel Andersson 15, Thomas Massamba 12, Tavarius Shine 11, Brice Massamba 2.

Poänggörare, Jämtland Basket: Teyvon Myers 19, RT Guinn 16, Adam Rönnqvist 13, Nicholas Paulos 12, Oliver Gehrke 11, Gustav Hansson 4, Daniel Johansson 2, Alexander Yemane.

Publik: 2 088.

Klicka här för att se fullständig statistik.

Corban CollinsJämtland BasketMatch

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77