fbpx

Massamba: ”Det är bara vinst som gäller för oss”

Foto: Johan Sandström

I kväll inviger Uppsala Basket sin nygamla hemmahall, Fyrishov, och BC Luleå står för motståndet.
Då finns det bara en sak i huvudet på Luleåspelarna.
”Det är bara vinst som gäller för oss”, säger landslagsguarden Thomas Massamba.

Under fredagen avslutar BC Luleå en veckas lång roadtrip. Och det gör man med ett bortamöte med Uppsala Basket.

Uppsala har hemmapremiär i nygamla arenan Fyrishov – och för BC Luleå är det bara seger som gäller, enligt landslagsguarden Thomas Massamba.

”Alla matcher är viktiga för oss. Inte bara för segrarnas skull utan för att hitta kemin. Stundtals kan vi få till det men det är inget som håller i långa loppet. Det är bara vinst som gäller för oss. Sen får vi prata mer om vad vi kan göra för att göra det enklare för oss själva”, säger Thomas Massamba.

BC Luleå har hittills vunnit en av tre matcher under inledningen av SBL.

Uppsala Basket har däremot åkt på tre raka storförluster mot Borås Basket, Södertälje Kings och senast Norrköping Dolphins.

Men till kvällens match är motståndarens nye amerikan, Xavier Cannefax, spelklar för första gången. Dessutom kommer guarden Nathan Dawit tillbaka i spel efter att ha missat två fighter.

”Uppsala spelade betydligt bättre mot Norrköping senast. Det handlar om att glömma det som hänt för vi får en till chans att spela mot Istanbul nästa veckan. Allt fokus ligger så klart på Uppsala nu”, säger Massamba.

Under onsdagen föll BC Luleå med siffrorna 50-87 mot Istanbul BBSK i den första kvalmatchen till Fiba Europe Cup.

Nu gäller det att ladda om snabbt och vara redo att prestera betydligt bättre basket i SBL.

”Jag har spelat i klubbar där man spelar tre-fyra matcher i veckan. Det gäller bara att alltid tänka på nästa match. Man kan inte sitta och älta saker”, säger han.

Nu har ni haft en vecka tillsammans ute på vägarna. Vad har ni lärt er som lag?
”Oavsett vad som händer så är det här laget som vi har. Vi måste försöka hitta vägar att göra det enklare för personen bredvid dig. Det här är första gången som vi verkligen tillbringat tid med varandra eftersom vår försäsong var väldigt kort”.

Vad måste bli bättre spelmässigt?
”Kommunikationen måste bli bättre. Om du har ett rutinerat, äldre lag så vet alla spelare vad de ska göra – och när de ska göra det. Vi har ett ungt lag och då måste man kommunicera ännu mer och hjälpas åt. Vi måste hitta våra roller snabbt nu. Ingen kommer att göra jobbet åt dig”.

BC Luleå kommer till spel med full trupp i fredagens bortamatch mot Uppsala Basket. Uppkast sker klockan 19:04 i Fyrishov.

HÄR SER DU MATCHEN PÅ WEBB-TV

Inför matchThomas MassambaUppsala Basket

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77