Massamba hjälte när BC Luleå tog rysarseger

Han klev fram när det gällde som mest.
Thomas Massamba gjorde fem avgörande poäng i slutsekunderna – och gav BC Luleå segern över Södertälje Kings.
”Att få stämpla in en trea och två straffkast i slutet kändes skönt”, säger han efter vinsten med 89-86.

BC Luleå inledde bortamötet med Södertälje Kings i ett rasande tempo.

Landslagsforwarden Denzel Andersson började med att dra i tre raka trepoängare. Och efter drygt tre minuter ledde BC Luleå med 11-0.

”Vi börjar hitta den här lagkemin och fler personer gör poäng. Vi delar bollen bra i första halvlek och kommer till många öppna skott. Skillnaden var bara att vi satte dem i första perioden och missade i andra. Men vi höll huvudet högt och spelade tillsammans som ett lag”, säger Thomas Massamba.

Men hemmalaget jobbade sig tillbaka in i matchen. Alexander Lindqvist och Eric Garcia tog över showen offensivt för Södertälje och när lagen gick till halvtidsvila ledde Södertälje med fem poäng.

Och det hela skulle komma att avgöras i slutminuterna.

Med 22 sekunder kvar ledde BC Luleå med 83-82 och hade bollen på offensiv planhalva. Då steppade Thomas Massamba upp, tog laget på sina axlar och satte en tuff trepoängare.

Han följde upp det med att sätta två viktiga straffkast anfallet senare. Till slut kunde BC Luleå vinna med 89-86 mot Södertälje Kings.

”Jag tycker att vi spelar bra försvar och steppar upp när det behövs som mest. För min egen del så valde jag vilka skott som jag ville ha. Att få stämpla in en trea och två straffkast i slutet kändes skönt”, säger Massamba.

Hann du tänka något innan du sköt den sista trean?
”Jag ska inte säga så mycket hur jag tänkte. Men jag hade tänkt hela matchen hur de spelade mig och vilka moves de hade gått på. Jag hade två val att göra och om han gick på finten visste jag vad jag skulle göra”.

Thomas Massamba var BC Luleås bäste spelare i segern. Han svarade för 15 poäng, nio assist och sju returer.

På fredag väntar nu nästa topplag för BC Luleå. Då tar man emot den regerande svenska mästaren på hemmaplan.

”Det är viktigt att visa för oss själva att vi kan slåss med topplagen. Vi förlorade ganska stort mot Norrköping senast och måste vara revanschsugna. Göra en bättre match helt enkelt. Sen får vi se vem som är bäst just den dagen”.

Matchfakta

Södertälje Kings–BC Luleå 86–89
(15–22, 25–13, 20–28, 26–26)

Poänggörare, BC Luleå: Robert Gilchrist 20, Denzel Andersson 18, Tavarius Shine 17, Thomas Massamba 15, Corban Collins 10, Earvin Morris 5, Tim Kearney 4.

Poänggörare, Södertälje Kings: Alexander Lindqvist 22, Eric Garcia 15, Auston Barnes 12, Martin Pahlmblad 11, Adam Ramstedt 8, Toni Bizaca 8, Eric Adams 8, Valter Lindström 2.

Klicka här för att se fullständig statistik.

MatchSödertälje BBKThomas Massamba

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77