fbpx

Matchdags – Basketligan startar!

Äntligen säger många, nu startar Basketligan 2015/16. BC Luleå har hemmamatch i morgon och tar emot Nässjö Basket. Två lag som båda har blivit starkare, BC Luleå som har siktet mot absoluta toppresultat och ett Nässjö som går till slutspel och gärna vill skrälla när de väl är där. Vägen till slutspel är lång och många faktorer kan spela in på hur långt lagen går men visst ser vi en ljusning på framtiden för vårt BC Luleå. Laget har stommen kvar sedan förra året med Jaraun Burrows och Alex Wesby som återkommande importer och sedan har man spetsat laget med Toni Prostran och Nikita Mescheraikov vilket gett en bredd som ger laget mer slagkraft i år. Chrille Ryan är kvar liksom Adam Rönnqvist och Tim Kearney, alla blir bara bättre med åren och Adam kan få sitt absoluta genombrott i år. Långe Arvid Isaksson är kvar liksom Erik Edin och Andreas von Uthmann som alla kommer in med mer kött på benen och börjar vara riktigt varma i ligaspelet. Sedan har vi rookiesarna Denzel Andersson, som redan visat var skåpet ska stå, och Joel Svensson som kommer in med ungdomlig glöd. Och sist men inte minst – Anton saks som kan bli den joker som BC Luleå kan behöva, en spelare med mycket basketkunnande och basketrutin som kommit åter från hälseneproblem under ett par år. Anton har en väldig erfarenhet med Norrköping Dolphins i Basketligan och diverse utlandsspel samt landslaget.

Vi sätter fokus på BC Luleå i denna artikel och hälsar Nässjö väldigt välkomna till en härlig premiärmatch i Basketligan säsongen 2015/16!

 

Klubbdirektör Lars Mosesson om premiären och årets BC Luleå:

-Vi har fått de spelare som vi ville ha, vi har ett djupare lag i år och vill gå långt med det.

-Vi är mycket glada för att vår huvudsponsor Länsförsäkringar Norrbotten gav oss möjligheten till ett namnbyte med mer lokal förankring och som känns riktigt bra.

-Vi ska vinna mycket i år och göra allt vad vi kan för att nå målet i vårat koncept ’All-In’ vilket innebär att vi ger allt i vad vi företar oss.

-Vi behöver en framgång i klubben och vi vill att den ska komma i år, denna säsong, vi vill vinna, vi vill gå ’All-In’, men vi vet att när det är slutspel och vi står där i en semifinal så är det tuffa matcher mot ett tufft och duktigt lag och att marginalerna är små när vi väl  Men vårat mål är final och guld!är där.

 

Coach Peter Öqvist om ligapremiären:

– Ligapremiären är alltid speciell. Jag tror inte det spelar någon roll hur många säsonger man har under bältet, det är lika laddat varje år att släppa ut säsongens upplaga i skarpt läge för första gången.

-Det vi har framför oss är steg två på resan vi påbörjade förra säsongen. En resa med sikte mot absoluta Basketligatoppen och som i slutändan innebär att bärga ytterligare ett efterlängtat guld till Norrbotten. Vi vet att Basketligan kommer bli jämn i toppen och att flera lag ser vassa ut på pappret men vi känner att vi kommer vara bättre än förra säsongen och jag har en riktigt positiv känsla med det här gänget. Vi har byggt vidare med kontinuitet och har kryddat med ett antal förstärkningar.

-Toni Prostran är en basketartist jag tror ni kommer uppskatta, skicklig med boll, bra passningspelare som gör andra bättre och en vass målgörare. Nikita Meshchirakou är en hårt jobbande forward som gör mycket jobb i det tysta, bra försvarare och mångsidig i anfall.

-Anton Saks ger oss rutin och stabilitet redan från start och har potential att växa under säsongen då han varit borta länge med skadebekymmer. Denzel Andersson, ung och väldigt talangfull spelare som inlett sin första seniorsäsong väldigt bra, spelar med stort mod och vilja att utvecklas.Joel Svensson, en ung spelintelligent guard som även han inlett väldigt bra. I en tuff konkurrenssituation kommer Joel växla med träning och spel i Future och Basketettan.

-Vi kommer att jobba vidare på den stomme och det grundspel vi byggde fjol. Samtidigt som de nya spelarnas skicklighet och personlighet ger ett nytt spel och nya hot i anfall och jag ser fram emot att följa det här gängets utveckling under säsongen. I kvällens match vill jag sätta upp ett varningens finger för Nässjö, de har rekryterat fem importer och spelat riktigt bra på försäsongen. Vi behöver med andra ord spela bra för att vinna, precis som vi vill ha det.

All-In på planen och från läktaren, nu kör vi!

 

Det vi alla väntat på under cirka fem månader är nu på G!

 

BC Luleå hälsar Nässjö Basket och alla fans välkomna till en riktigt spännande premiär!

 

BC Luleå – Nässjö Basket, torsdag 1 oktober, Luleå Energi Arena 19.04!

 

 

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77