Murry tillbaka inför svåra dubbelmötet

Han har missat två veckor på grund av en sträckt baksida.
Till dubbelmötet med Södertälje BBK är Toure’ Murry tillbaka i spel.
”Jag är exalterad att få komma ut på planen igen”, säger Murry.

Senast Toure’ Murry spelade match med BC Luleå var den 30 december.

Då mötte man Nässjö Basket på bortaplan och Murry tvingades lämna planen med en sträckt baksida.

Men när BC Luleå åker till Södertälje för dubbla bortamöten (fredag och söndag) är den 31-årige amerikanske guarden tillbaka igen.

”Hittills känns det bra. Jag är exalterad att få komma ut på planen igen och hjälpa mitt lag att vinna”, säger Toure’ Murry.

Hur har det varit att sitta på sidan?
”Det är alltid tufft att sitta på sidan. Jag brukar inte missa särskilt många matcher eller träningar. Det var tufft – men jag var tvungen att ta hand om min kropp. Mina lagkamrater har gjort ett fantastiskt jobb med att försöka vinna matcher under tiden”.

Södertälje BBK ligger för närvarande på andra plats i SBL Herr med endast två förluster.

BC Luleå befinner sig fyra placeringar under.

SBBK bygger laget runt en stomme av framträdande svenska spelare i form av bland andra Viktor Gaddefors, Anton Gaddefors, Dino Pita och Martin Pahlmblad.

Man har många hot från trepoängslinjen och skjuter drygt 41 procent därifrån. Det är en av många saker som BC Luleå måste hantera i dubbelmötet.

”Coach har berättat att det finns mycket historia mellan lagen. En rivalitet. De har ett fantastiskt lag och jag ser fram emot att möta dem och försöka vinna två matcher”, säger Murry.

Han fortsätter:

”Det är ett bra lag som rör bollen väldigt bra och är välcoachat. Vi måste kanalisera all vår energi och gå ut där och spela 100 procent, sätta skott och göra vårt bästa för att vinna”.

Toure’ Murry tror att returtagningen blir en stor nyckelfaktor om BC Luleå ska lyckas knipa en seger mot Södertälje BBK.

”Returtagningen definitivt. Om vi kan vinna returtagningen eller åtminstone hålla det jämnt så ger vi oss en mycket bättre chans att vinna. Skott kommer att sättas eller missar. Vi måste bara avsluta matchen starkt så kommer vi att vara okej”.

Fredagens match börjar klockan 18:04 och sänds i vanlig ordning på webb-tv via SBLplay.se.

Samma sak gäller söndagsmatchen där det är uppkast klockan 16:04.

Klicka HÄR för att komma till fredagens sändning.

Klicka HÄR för att komma till söndagens sändning.

Inför matchSödertälje BBKToure' Murry

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77