Nordström firade 400 matcher med skön seger

BC Luleås defensiva insats sänkte Jämtland Basket med 80-68
Och den stora segerorganisatören blev Axel Nordström.
”Jag tycker att vi kämpade på”, säger han.

Efter premiärförlusten mot Norrköping Dolphins var planen tydlig.

BC Luleå behövde göra ett bättre jobb i returtagningen i bortamötet med Jämtland Basket.

Och det gjorde man.

Visst, BC Luleå förlorade returerna med elva mot Jämtland. Men det berodde för det mesta på ett svajigt skytte utifrån.

Defensiven blev däremot den stora anledningen till att Luleålaget lyckades vinna under lördagen.

”Jag tycker att vi kämpade på. Det var lite missar åt båda hållen och många turnovers. Men vi lyckades ändå få dem att spela jävulskt långsamt. Vi stod ändå upp bra och det var aldrig några solklara missar i försvaret”, säger BC Luleå-forwarden Axel Nordström.

BC Luleå kopplade ett grepp om matchen tidigt. Mycket tack vare storspel från lagkapten Tim Kearney som startade i norrmötet.

Men det var i period fyra som Luleålaget stängde igen butiken.

Några stora defensiva spel i kombination med väl valda attacker från amerikanen Toure’ Murry gjorde att BC Luleå kunde dra ifrån och vinna med 80-68.

”Vi visste att de skulle ha ett stort längdövertag och ville ’pounda’ bollen. Vi behövde ligga på dem högt och se till att de kunde slå enkla passningar. De var kanske inte beredda på att vi skulle kliva upp så mycket som vi gjorde”, säger Nordstöm.

Axel Nordström lyfter fram BC Luleås försvarsspel som en av de stora anledningarna bakom segern.

”Vi sköt dåligt men sköt ändå bra skott. Vi försökte hela tiden hitta bra avslut och vi tvingade dem till 23 turnovers. Många av dem omvandlade vi till enkla poäng så jag tror ändå det var en stor del. Vi fick dem att stå på hälarna”.

För Nordström själv innebar det match nummer 400 i SBL Herr. Han svarade för 8 poäng, 14 returer, 7 och 4 steals i segermatchen.

”Det kändes bra fram till sista minuten när jag fick kramp i båda vaderna. Då sprang jag hela planen för en layup och kände verkligen att jag hade spelat 400 matcher (skratt)”.

Matchfakta

Jämtland Basket-BC Luleå 68-80
(17-26, 16-14, 16-13, 19-27)

Poänggörare, BC Luleå: Tim Kearney 16, Toure’ Murry 15, A.J. Davis 14, Steven Davis 9, Adam Rönnqvist 8, Axel Nordström 8, Jonatan Arvidsson 8, Daniel Hansson 2.

Poänggörare, Jämtland Basket: Charles Barton 18, Tavrion Dawson 17, Daniel Johansson 9, Cyril Langevine 8, Pierre Hampton 6, Anes Zekovic 5, R.T. Guinn 3, Eugene Harris 2.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Axel NordströmJämtland BasketMatch

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77