Norrderby mot Umeå hemma

Denzel Andersson går från klarhet till klarhet. Det är knappast en fråga om om han kommer att ta plats i startfemman i ett topplag i Svenska Basketligan. Frågan är bara när det sker. Vi håller tummarna för att det blir i BC Luleå.

Foto: Johan Sandström, BC Luleå

Serieledaren BC Luleå tar emot Umeå BST som vi finner på åttonde och sista slutspelsplats med en vinst på sex försök. Umeå har haft en tung inledning på säsongen med skador och som resulterat i många förluster. Det är först nu på senaste tiden som Umeå har fått ihop laget till stora delar och det blev vinst mot Malbas och en tuff jämn match mot Norrköping Dolphins senast.

Luleå är väl förberedda och visa av fjolårssäsongen när Umeå blev lagets Nemesis så är allt annat än en vinst inte att räkna med. Laget har kvaliteter på alla positioner och när en spelare faller ifrån som i senaste matchen där Tom Lidén inte kunde åka med till Östersund och matchen mot Jämtland så tog Denzel Andersson över med bravur. Det finns hela tiden alternativ för laget både offensivt och defensivt vilket gör det svårt för motståndarna att matcha upp.

Coach Peter Öqvist inför norrderbyt:

-Välkomna till ännu en härlig fredagskväll i basketens huvudstad. För några år sedan stal Jämtland premiärmatchen i Luleå Energi Arena, förra fredagen kvitterades den stölden genom en stark seger nere i Östersund i deras invigningsmatch.

-Grabbarna klarade av att leverera den prestation som krävdes för att vinna under tuffa förutsättningar och det var en skön bussresa hem i den norrländska natten under trygg övervakning av Per-Erik bakom ratten.

-Imorgon kväll gästar nästa norrländska derbykombattant i form av Umeå BSKT. Ett lag som blir bättre och bättre, har fått tillbaka ett par skadade spelare och brutit isen genom vinst mot Malbas för ett par omgångar sedan. Även om vi hade en enkel resa i första omgången mot dem betyder den matchen ingenting idag. Det gäller därför att nå högsta intensitet och fokus i både anfall och försvar. Om inte så har vi en thriller framför oss.

-Det var som sagt en stark vinst borta senast och det var riktigt skönt att se Denzel våga kliva fram för oss i Tom Lidéns frånvaro. Att få känna tryggheten det innebär när både Adam och Brandon är så vassa och tar offensivt ansvar för oss.

-Det är riktigt underhållande att titta på när det här gänget vågar plocka fram spelglädjen i anfallet, skickar den där extra passningen och vågar göra den där finten som lurar motståndet. Hoppas vi får se prov på det fredag kväll. Utöver ett vasst anfall är ambitionen som vanligt att hitta högsta nivå defensivt, kommunicera väl, följa vår gameplan och sänka procenten på Umeås anfall. Vinner vi även returtagningen och får samma fantastiska stöd som vanligt denna säsong från er på läktaren tror jag på vinst och ett fortsatt obesegrat hemmalag i Luleå Energi Arena. All-In!

BC Luleå hälsar gästande lag och alla fans välkomna till en ny basketfest i Luleå Energi Arena.

Fredag 18 november, 19.04, BC Luleå – Umeå BSKT i Luleå Energi Arena.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77