fbpx

Nu snackar vi om tuff bortamatch…

En av Tom Lidéns många styrkor är distansskyttet förutom att han är en stor och stark kropp under korgarna. Hans insatser kommer att behövas i kvällens match mot Jämtland på bortaplan. Foto: Johan Sandström, BC Luleå.

Förlust mot KFUM Nässjö borta, vinst mot Uppsala Basket hemma och nu senast förlust mot notoriska jumbon Malbas… och nu i kväll ny bortamatch mot Jämtland Basket.

Ett Jämtland som spelar i medvind och har vunnit 4 av de 5 senaste matcherna. I förlusten fick självaste svenska mästarna Södertälje Kings känna sig pressade på hemmaplan innan de lyckades knipa segern med sex poäng, 81-75.. Och i senaste matchen dominerade Jämtland över Norrköping Dolphins och vann med 83-59 efter en väl genomförd match.

Jämtland med coach Torbjörn Gherke har fördelat jämnt på vinst och förlustkontot, 11/11 i matcher och de innehar sjätte plats i ligatabellen. Att jämföra med serieledande BC Luleå med 18/5 efter debaclet i Malmö.

Hos Jämtland är det sextetten Dino Cinac, Jaan Puidet, Niklas Larsson, Mike Bruesewits, Jabril Durham och Preston Purifoy som drar mest speltid. Ledande aktörer i laget är Dino Cinac med 18 poäng i matchsnitt, Mike Bruesewits drar ner 8 returer och Jabril Durham leder assists med 6 stycken per match.

I de senaste matcherna har inte Luleås lagkapten deltagit och förhoppningsvis kommer Tim Kearney att delta i kvällens match där han i sin roll som pådrivare och föredöme på planen kommer att inspirera luleåspelarna till att hitta rätt spår igen. Vi behöver inte en till tuff förlust på bortaplan, och kommer den i kväll kan vi definitivt säga att vi är i en svacka.

I matchen mot Malbas i tisdags kändes allt tryggt även om ledningen inför den tredje perioden inte var större än 10 poäng. Även i inledningen av den fjärde perioden fanns en trygghetskänsla att det fixar grabbarna… men sedan fick Malbas komma in i matchen och fick den där blodvittringen som sporrar till stordåd. Och då är det svårt att växla om och ta tillbaka initiativet. På sluttampen var spelet desperatbetingat från Luleås sida och tabelljumbon tog en fin skalp.

Nu gäller det att steppa upp, tagga till och visa att vi inte snackar om en långvarig svacka utan att förluster kommer förr eller senare och att vi gjort bort de stora fadäserna och kommer in på vinnarspåret igen, på bortaplan. Och därför är Jämtland en tuff utmaning och värdemätare på var vi står i nuläget. Nu gäller det och vi går ’All-In’!

Läs NSD:s blogginlägg om lagkapten Tim Kearney: En man som heter Tim

Matchen sänds av BasketsverigeTV: Jämtland Basket-BC Luleå

Jämtland Basket – BC Luleå i svårspelade ’Tegeltemplet’ i Östersund, fredag 10 februari, uppkast 19.04.

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77