Ny kollaps mot Umeå BSKT

BC Luleå kollapsade mot Umeå BSKT igen.
Luleålaget förlorade med 82-87 efter att ha tappat en 18-poängsledning.
”Hade vi vetat varför så hade det inte hänt”, säger lagkaptenen Tim Kearney.

I början av januari spelade BC Luleå på hemmaplan mot Umeå BSKT.

BC Luleå tog en stor ledning i halvtid – men tappade matchen och förlorade på det sista skottet.

När lagen möttes under tisdagskvällen igen, denna gång i Umeå, ville man inte att historien skulle upprepa sig.

Men det var precis det som hände.

”Det är svårt att analysera och vi måste kolla på matchen igen. Vi spelade bra i första halvlek, får ’stops’ och det är bara André Nilsson som gör över fyra poäng. Vi får matchen dit vi vill, spelar med fart och får skjuta fler straffkast än dem. Sen händer något i andra halvlek. De får göra över 50 poäng på två perioder och vi lyckas inte få några ’stops'”, säger lagkaptenen Tim Kearney.

BC Luleå inledde imponerande. Thomas Massamba styrde laget på ett formidabelt sätt från bakplan och man fick poäng från många olika händer.

Under den andra perioden ledde Luleålaget som mest med 18 poäng. Men i den andra halvleken kollapsade allt igen.

”Så är det. De får matchen dit de vill. De spelar väldigt fysiskt och ser till att fokus hamnar på andra saker. Om vi bara är fokuserade så är vi det bättre laget. Men de stör vårt spel och får matchen dit de vill i andra halvlek”, säger Kearney.

Inför den fjärde perioden ledde det gästande gänget med tio poäng. Och efter 40 minuters spel hade BC Luleå förlorat med 82-87.

Umeås insidejätte André Nilsson gjorde 32 poäng och guarden Eric Gilchrese satte två raka treor under de absoluta slutminuterna vilket avgjorde matchen.

Vad är analysen? Varför händer det igen?
”Egentligen ingen än så länge. Det är så klart något vi inte vill ska hända. Vi måste jobba med det nu framöver eftersom det bara är fyra matcher kvar till slutspelet börjar. Vi måste kunna hålla fokus en hel match”.

Lagkaptenen Tim Kearney fortsätter:

”Hade vi vetat varför så hade det inte hänt”.

Kearney menar dock att André Nilssons 32 poäng inte var problemet. Utan snarare att övriga spelare tilläts producera under den andra halvleken.

”Vi är ett mindre lag och har varit det i flera år. Får vi stopp på de andra spelarna så kan få göra sina poäng. Om vi hade lyckats försvara de andra spelarna på samma sätt som i första halvlek så hade matchen sett ut precis som vi ville. Vårt försvar är gjort för att stoppa och inte ge dem öppna treor”.

Nu väntar en ny tuff match redan på fredag för BC Luleå. Då kommer Jämtland Basket på besök till Luleå Energi Arena.

Uppkast är precis som vanligt klockan 19:04.

Matchfakta

Umeå BSKT–BC Luleå 87–82
(20–21, 14–30, 21–14, 32–17)

Poänggörare, BC Luleå: Earvin Morris 23, Denzel Andersson 16, Corban Collins 13, Robert Gilchrist 11, Thomas Massamba 6, Tavarius Shine 4, Daniel Hansson 3, Anton Kobylak-Berglund 3, Tim Kearney 3.

Poänggörare, Umeå BSKT: André Nilsson 32, Eric Gilchrese 15, DeAndre Mathieu 15, Albin Frank 9, Josh Greene 6, Chris Singhateh 4, Povilas Gaidys 4, Alexander Holmström Forster 2.

Klicka här för att se fullständig statistik.

MatchTim KearneyUmeå BSKT

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77