Ny monstermatch från Andersson tog BC Luleå till final four

Forwarden Denzel Andersson går på vatten just nu.
Han lyfte BC Luleå till seger i kvartsfinalen av Svenska Cupen mot Jämtland Basket.
”Är man öppen så är det bara att skjuta”, säger Andersson efter vinsten med 90-73.

En plats i final four stod på spel när Jämtland Basket tog emot BC Luleå i kvartsfinalen av Svenska Cupen.

Men Luleålaget öppnade inte alls matchen på det sättet som man hade tänkt sig.  Nej, de två första perioderna var faktiskt inte mycket att skriva hem om för BC Luleå.

Man satte endast 3 av 18 trepoängare under de inledande 20 minuterna. Det var en stor anledning till att Luleålaget låg under med 8 poäng i halvtid.

”Vi började jävligt dåligt. Ingen hade någon energi och det gör att Jämtland leder med åtta poäng i halvtid. Sen kom vi ut i tredje med mycket energi och tar ikapp deras ledning på bara några minuter. Sen kunde vi hålla i det resten av matchen”, säger Denzel Andersson.

Under den första halvan av Denzel Andersson och Brandon Rozzell lagets klart bästa spelare offensivt. Men under de resterande 20 spelminuterna tog duon formligen BC Luleå på sin axlar och sprang.

I takt med att Luleås defensiva intensitet ökade lossnade också anfallsspelet. BC Luleå vann den tredje perioden med 32-13 och stängde där och då igen matchen.

”Jag tycker att vi flyttar bollen väldigt bra i andra halvlek. I första var det ganska statiskt och utan aggressivitet. I andra får vi upp farten i anfall och intensiteten i försvar”, säger Andersson.

Denzel Andersson imponerade återigen och svarade den här gången för 34 poäng. Guarden Brandon Rozzell var överallt och landade på 24 poäng, 8 returer och 7 assist.

”Det är kul. Axel drog till sig hela Jämtlandsförsvaret och passar ut till mig så jag får många öppna skott. Då är det kul med basket”, säger han.

Ökar självförtroende när man spelar som du gör nu?
”Det är klart att det gör. Jag tvekar aldrig. Är man öppen så är det bara att skjuta”.

Nu är BC Luleå klart för final four i Svenska Cupen som spelas efter årsskiftet. Final four kommer att arrangeras av Södertälje Kings.

”Det ska bli kul. Vi får se vilka vi möter men det blir en rolig utmaning faktiskt”.

Matchfakta

Jämtland Basket-BC Luleå 73-90
(26-24, 19-13, 13-32, 15-21)

Poänggörare, BC Luleå: Andersson 34, Rozzell 24, Upshur 10, Kobylak-Berglund 9, Larsson 4, Hansson 3, Nordström 2, Kearney 2, Massamba 2.

Poänggörare, Jämtland Basket: Haney 23, Semple 20, Raadik 9, Tandberg Vall 6, Guinn 5, Yemane 4, Pålsson 3, Bell 3.

Klicka HÄR för att se fullständig statistik.

Jämtland BasketMatchSvenska Cupen

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77