Nycklarna till seger i finalreprisen mot Norrköping

Under fredagen är det tredje gången gillt som gäller mot Norrköping Dolphins.
Här är nycklarna till seger enligt BC Luleås stjärnguard Corban Collins.
”Det här är en match som vi som tävlingsmänniskor måste vinna”, säger han.

Tidigare under den här säsongen har BC Luleå mött Norrköping Dolphins två gånger.

Först på hemmaplan då det slutade med en sista sekunden-förlust för Luleålaget.

Och senaste nere i Stadium Arena förlorade BC Luleå stort.

Nu väntar alltså tredje gången gillt och hemmagänget är fullt medvetet om vad som kommer krävas för seger.

”Vi måste komma ut aggressivt och ha en aggressiv inställning från början. Vi vet att vi har saker som vi kan utnyttja mot dem. Det kommer att krävas en helgjuten insats, att vi kommer ut aggressivt från början, håller oss i nuet och njuter av det”, säger Corban Collins.

I slutet av förra veckan lyckades BC Luleå besegra Södertälje Kings. Det blev en seger med tre poäng som pumpade laget fullt med  självförtroende.

”Det var en självförtroende-boost, så klart. När man slår ett topplag som hjälper det ens självförtroende, swagger och att vi tror på det vi gör lite mer. Att slå dem på deras hemmaplan har höjt det mycket”, säger Collins.

Hur gärna vill ni vinna hemmamatchen mot Norrköping?
”Väldigt mycket. Vi känner att det här är en match som vi som tävlingsmänniskor måste vinna. De har dragit det längsta strået två gånger nu och vi är redo att ta revansch på oss själva. Vi vill ha en hel match där vi ser ut som vi vill göra och spelar som vi vill se ut”.

Vilka bitar i Norrköpings spel måste vi se upp med?
”De spelar hårt, är ett välcoachat lag och har många ’set plays’. De vet vad de gör, spelar på sina styrkor och försöker ta bort våra. Men vi oroar oss inte nödvändigtvis om vad Norrköping gör utan om oss själva. Så länge vi håller oss till vår ’game plan’ så är vi i en bra situation att vinna”.

Corban Collins kommer från en tuff skyttekväll mot Södertälje Kings senast. Han satte endast ett av tio skott i bortasegern.

Men Collins är fortsatt SBL:s poängkung med ett snitt på 20,8 per match. Och oavsett om bollen sitter i korgen eller inte kommer han att spela stenhårt.

”Kämpaglöd, passion och att jag kommer ut och gör mitt bästa som jag gör varje match. Jag ska kontrollera det jag kan kontrollera, spela hårt och vara fokuserad”.

För BC Luleå saknas en trio spelare. Det handlar om Brice Massamba (knäskada), Anton Kobylak-Berglund (axelskada) och Karl Persson (revbensfraktur).

Calvin Jägare som i vanliga fall tillhör BC Luleås utvecklingslag lyfts upp till A-laget för den här matchen.

Corban CollinsInför matchNorrköping Dolphins

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77