Nye stjärnan har landat i Luleå: ”Exalterad”

BC Luleås nyförvärv Tristan Spurlock landade i Luleå under måndagen.
Nu ska amerikanen smälta in i laget så fort som möjligt – något han är van att göra.
”Jag är exalterad att vara här och redo att vinna”, säger Spurlock.

Den 27-årige amerikanen Tristan Spurlock har representerat många klubbar i massor av olika länder.

Ungern, Kina, Argentina, USA, Puerto Rico, Mexiko, Saudiarabien – ja, listan kan göras lång.

Trots sin unga ålder är han rutinerad och planerar att smälta in i BC Luleås spel så snabbt som möjligt. Något som han blivit van att göra under sin karriär som basketproffs.

”Jag är exalterad. Jag har sett de senaste matcherna och sett hur laget spelat. Springer mycket upp och ned och gör poäng. Mitt sätt att spela basket kommer att bidra till laget och en redan bra grupp. Jag vill smälta in och hjälpa laget att vinna”, säger Tristan Spurlock.

Hur mycket har du hunnit prata med tränarna?
”Jag har pratat med tränaren om att jag ska spela på position fyra och vad han vill att jag ska göra. Jag är taggad och tror att jag kommer passa bra in”.

Tristan Spurlock mäter 203 centimeter och beskriver sig själv som en mångsidig basketspelare.

Han är atletisk, kan skjuta utifrån och hantera bollen. Det tillskriver han sina high school-år då han framför allt spelade på guardpositionerna.

”Jag är väldigt mångsidig och kan göra många olika saker. Jag kan göra poäng, ta den till korgen, skjuta treor och spela försvar på flera olika positioner. Jag spelar också hårt varje kväll. Det är något som varje lag som jag varit i säger om mig. Jag är exalterad att vara här och redo att vinna ”, säger han.

Spurlock gör sina första träningar under tisdagen. I dag, måndag, handlar det mest om att skaka av sig jetlag och börja lära känna sina nya lagkamrater och tränare.

”Jag har pratat med ’T-Shine’ (Tavarius Shine). Men annars har jag inte hunnit prata med någon annan i laget. I dag, min första dag, får jag chansen att träffa grabbarna och lära känna dem. Vi har match snart så jag vill se till att jag kommer in i gruppen, lära mig och absorbera så mycket jag kan”.

NyförvärvTristan Spurlock

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77