fbpx

Nye stjärnans löfte till fansen: ”Kan förvänta sig många highlight-spel ”

Earvin Morris är värvningen som ska lyfta BC Luleå ett extra snäpp.
Inför ankomsten till Norrbotten ger han nu ett löfte till fansen.
”De kan förvänta sig många highlight-spel som får igång publiken”, säger Morris.

Natten mot måndag blev det klart. BC Luleå har skrivit kontrakt med den amerikanske attackspelaren Earvin Morris.

24-åringen landar i Luleå på fredag och ser fram emot att komma igång med sitt nya lag.

”Det känns fantastiskt. Det är en väldigt bra klubb. Jag ser fram emot att ansluta till laget, träffa tränarna, mina nya lagkamrater och komma ut på planen”, säger Earvin Morris.

Vad fick dig att vilja komma till BC Luleå?
”När jag pratade med coach (Peter Öqvist) kändes det som att det var en bra situation för mig. Det är ett bra gäng med killar och ett duktigt lag. Jag vill komma dit och hjälpa till att slåss om mästerskapstiteln”, säger Morris.

Efter Daniel Alexanders allvarliga knäskada ersattes han med Tristan Spurlock som var tänkt att vara en liknande spelare som Alexander.

När sedan Spurlock inte levde upp till förväntningarna, och tryoutkontraktet inte förlängdes, valde BC Luleå att gå efter en annan spelartyp.

Morris är aningen kortare, 196 centimeter, och mer av en perimeterspelare som kan skapa för sig själv och sina lagkamrater.

Dessutom kommer han nu med ett löfte till fansen inför ankomsten till Luleå: Earvin Morris lovar att bjuda på godbitar som publiken kommer att älska.

”Jag kommer att bidra med mycket energi, attacker mot korgen och avslut vid ringen. Jag kan skjuta utifrån och spelar aggressivt i försvaret. Fansen kan förvänta sig många highlight-spel som får igång publiken. Jag får mycket energi när publiken kommer igång”.

Han fortsätter:

”Jag vill hjälpa laget på alla sätt jag kan. Oavsett vad det är. Kämpa om 50-50-bollar, slänga sig på golvet och bidra med poänggörande. Vi är ett topp fyra-lag nu och jag vill bidra så att vi slutar på en topplacering i tabellen”.

Hittills har 24-åringen hunnit med att spela i Libanon, Ryssland, Grekland och allra senast Polen.

Där spelade han i laget TBV Start Lublin med Sverige-bekantingen James Washington (Borås Basket, Nässjö Basket, Solna Vikings) som varit delaktig i att Morris valde Sverige och BC Luleå.

”Jag har hört många bra saker om Sverige. Några av mina gamla vänner har spelat där tidigare och de har bara berättat bra saker. Exempelvis James Washington som jag spelade tillsammans med i Polen”.

Earvin Morris kommer att spela med nummer 23 på ryggen i BC Luleå.

Earvin MorrisNyförvärv

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77