fbpx

Nyförvärvet spelklart till toppmötet

BC Luleå har gått i väntans tider.
Men nu är pappersarbetet gjort – och nyförvärvet Earvin Morris är spelklart till toppmötet mot Södertälje Kings.
”Det ska bli jättekul att se honom i matchsituation”, säger tränaren Peter Öqvist.

I dag skickade BC Luleå in nyförvärvet Earvin Morris arbetstillstånd till Svenska Basketbollförbundet.

Därmed blev han spelklar till söndagens tuffa bortamöte med serieledaren Södertälje Kings.

”Skönt att pappersarbetet har funkat och att han är tillgänglig. Han får ta tjuren vid hornen direkt med en av de svårare uppgifterna vi har. Södertälje på bortaplan på en gång och sedan Norrköping några dagar senare. Då får han känna var toppnivån på den här ligan ligger”, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Morris, 24, har nästan hunnit träna en hel vecka med sitt nya lag.  Peter Öqvist har fått se en allroundkunnig spelare som kommer att kunna bidra på flera olika sätt.

”Det har sett ut ungefär som förväntat. Han är allround offensivt. Duktig på att skjuta, passa och attackera. Defensivt är han också duktig. Det är en bra allroundspelare och det ska bli jättekul att se honom i matchsituation. Vi vet hur lurigt det är att komma in i mitt i säsongen i match så man får ge det lite tid”, säger Öqvist.

Vad kan vi förvänta oss av Earvin Morris i en första match?
”Man ska inte för höga förväntningar. Det är svårt och det blir alltid lite annorlunda. I en första fight så tycker jag att Earvin ska ge oss bredd, att han kommer in och ger oss ett gediget jobb både defensivt och offensivt. Att han försöker vara en lagkamrat och bidra med lite allt möjligt”.

Earvin MorrisInför matchPeter Öqvist

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77