Nytt golv i Luleå Energi Arena

Basket kommer att kunna spelas på ett ännu bättre sätt framöver i Luleå Energi Arena.
Luleå Kommun har nämligen låtit lägga nytt golv i A-hallen.
”Det var läge att uppgradera till ett nytt”, säger Pär Johansson, serviceman och samordnare för evenemang vid Luleå Energi Arena.

Under sommaren har Luleå Kommun låtit lägga nytt golv i Luleå Energi Arenas A-hall.

Arbetet har pågått under två månaders tid och färdigställdes nyligen.

”Det är en helt ny uppbyggnad av golvet. En uppreglad konstruktion med 1000-tals gummikuddar som ger svikt. Det är i linje med hur man bygger golv nuförtiden”, säger Pär Johansson, serviceman och samordnare för evenemang vid Luleå Energi Arena.

Det handlar om ett massivt trägolv på 22 millimeter som innebär att det får en lång livslängd.

Luleå Kommun har använt sig av samma leverantör som Svenska Basketbollförbundet och även Fiba Eurobasket 2017 i Istanbul.

”Det är en ny regelkonstruktion. Det är också kompletterat med ny eldragning under golvet för framtida eventuella behov. Förstärkt under läktarna för att tåla ett högre slitage där scener brukar stå när arenan hyrs ut för evenemang”, säger Johansson.

Är det en uppgradering från den tidigare golvet?
”Absolut. Det gamla golvet var slitet och det var läge att uppgradera till ett nytt. Visst har det hänt en hel del på golvmarknaden sedan det gamla lades”.

Pär Johansson fortsätter:

”Man har tagit höjd för verksamheten. Både det idrottsliga och för diverse evenemang. När det är uppreglat så kan golvet ventileras på ett annat sätt”.

Luleå Energi Arena

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77