fbpx

Öqvist vill utveckla anfallsspelet inför bortamötet

Efter ett kortare landslagsuppehåll är BC Luleå tillbaka i spel igen.
Och inför bortamötet med Borås Basket vill Luleålaget utveckla sitt offensiva spel.
”Vi känner att det finns lite mer att hämta”, säger tränaren Peter Öqvist.

Under torsdagen reser BC Luleå till ett bortamöte med Borås Basket.

Efter ett kortare landslagsuppehåll är Luleålaget tillbaka i spel. Och tränaren Peter Öqvist väntar sig en tuff match.

”Tuff fight för oss. Borås borta är alltid en kämpig historia. De är effektiva offensivt och skjuter bra. Det vill till att vi behöver spela riktigt bra försvar, riktigt bra lagförsvar, hjälpa varandra och försöka sänka procenten på det de gör”, säger Peter Öqvist.

Men på sistone har mycket handlat om att förfina anfallsspelet för BC Luleå. Öqvist menar att det fortfarande finns delar som kan bli bättre.

”Offensivt ska vi fortsätta att försöka utveckla vårt spel. Vi känner att det finns lite mer att hämta. Vi har inte riktigt haft en match där alla har levererat samtidigt. Vi jagar på för att så många som möjligt ska må så bra som möjligt. Det ska bli kul att gå igång igen med lite fighter igen efter ett uppehåll”, säger Öqvist.

Nyförvärvet Tristan Spurlock kommer att göra sin andra match efter att ha kommit in i laget betydligt mer än i sin debut.

Han tar hela tiden steg i rätt riktning.

”Det har varit en del av det så klart. Men det är inte bara Tristan utan hela gänget som behöver jobba på att vidareutveckla. Vi är inte på något sätt klar med vår resa”, säger han.

Vilka spelare i Borås måste ni se upp med?
”Det är många. De skjuter väldigt bra från många händer vilket gör att du måste hålla reda på hela gänget. Det går inte att bara packa in på en spelare för då är det någon annan som får skjuta. Att spela mot deras skytte är en viktig del i att ta hand om Borås. Nimrod Hilliard är alltid vass, Mike Moore spelar inspirerat och är aktiv och svårstoppad. Sen kan vi fortsätta att fylla på med flera”.

För BC Luleå väntar ett intensivt spelschema den närmaste veckan.

Först torsdagens möte med Borås Basket, sedan direkt på söndag ställs man på bortaplan mot Umeå BSKT. Och nu på tisdag väntar ett toppmöte med Södertälje Kings hemma i Luleå Energi Arena.

”De börjar rulla på nu. Det är en del av det och det känns lite som slutspelskänsla när det kommer tätt i december. Det är bara bra, man får se det positiva i det hela. Man kanske inte hinner träna lika mycket men å andra sidan är det väldigt utvecklande att spela många matcher”.

Anton Kobylak-Berglund har varit sjuk under de senaste dagarna och är osäker för spel mot Borås Basket. I övrigt ser BC Luleå ut att kunna ställa upp med full trupp.

Borås BasketInför matchPeter Öqvist

Fler nyheter

Bastugatan 6-8, 972 41 Luleå.
Öppettider, vardagar 09.00-16.00 (matchdagar 08.00-15.00)
0920-22 37 77